ZZS vadība: Vēl jāizvērtē, vai LZS biedram Dronkam bija kāda loma «Riepu bloku» darbībā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pirms nosodīt, sākumā jāizvērtē, kāda ir bijusi Latvijas Zemnieku savienības (LZS) biedra Aivara Dronkas loma SIA «Riepu bloki» ikdienas darbībā, aģentūrai LETA sacīja LZS priekšsēdētāja vietnieks, Zaļo un zemnieku savienības valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Valsts vides dienests (VVD) ir pieņēmis lēmumu pārtraukt līgumu ar SIA «Riepu bloki» par videi kaitīgu preču atkritumu apsaimniekošanas sistēmas piemērošanu un aprēķinājis tam sodu 12 900 624 eiro apmērā. «Riepu bloku» lielākais īpašnieks caur vēl vienu uzņēmumu ir bijušais ZZS Saeimas deputāts, pašlaik LZS Vidusdaugavas nodaļas vadītājs Dronka.

Krauze norādīja, - ja uzņēmums ir vainīgs, tad tam ir jārīkojas atbilstoši likuma prasībām, bet, ja likums paredz iespēju «Riepu blokiem» pārsūdzēt lēmumu par sodu, tad uzņēmums var izšķirties tā rīkoties. Ja uzņēmums tiek atzīts par vainīgu, tad tam ir jārīkojas tā, kā valsts liek, uzsvēra LZS priekšsēdētāja vietnieks.

Politiķis uzskata, ka īpašniekam ir ierobežotas iespējas ietekmēt uzņēmuma ikdienas darbību, tāpēc vēl esot jākonstatē, kurš šajā gadījumā ir rīkojies negodīgi. Situācijā, kad kāds darbinieks ir rīkojies negodprātīgi, ir jautājums par to, vai par to var vainot īpašnieku, izteicās ZZS valdes priekšsēdētājs.

Krauze norādīja, ka nevar komentēt jautājumu par iespēju lemt par kādu sankciju piemērošanu LZS biedram. Šādu priekšlikumu var rosināt tikai biedri, piebilda politiķis.

Politiķis arī vērsa uzmanību, ka šis gadījums liecina, ka VVD sācis strādāt daudz efektīvāk, jo iepriekš iestāde strādājusi ļoti slikti.

Kā ziņots, «Riepu bloku» vadītājs Aivars Grūbe aģentūrai LETA teica, ka uzņēmums pārsūdzēs šo lēmumu.

«Riepu bloki», kura pamatkapitāls ir nepilni 57 000 eiro, pilnībā pieder uzņēmumam «Eko alternatīva», no kura 51% pieder Aivaram Dronkam, pa 16% - Ernestam Skopānam un Ilgonim Ragam, 10% - Mārim Mežapuķem, bet 7% - Markam Baltkalnam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu