Ameriks KNAB sniedzis paskaidrojumus par «Jaunās paaudzes» mācītājam nodotu aploksni

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR) sniedzis paskaidrojumus Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) par reliģiskās organizācijas «Jaunā paaudze» (JP) mācītājam Aleksejam Ļedjajevam nodotu aploksni, šovakar vēstīja Latvija Televīzijas raidījums «Panorāma».

Amerika preses sekretārs Mareks Gailītis «Panorāmai» apstiprināja, ka Ameriks bija izsaukts uz KNAB un tur pavadīja aptuveni 20 minūtes.

Ar iesniegumu pārbaudīt, iespējams, neatļautu aģitāciju KNAB vērsās Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš (KPV LV). Kādā videofragmentā redzams, kā Ameriks pasniedz Ļedjajevam sarkanu aploksni, sakot, ka tā ir dāvana. Drīz pēc tam esot noticis JP pasākums, kura laikā aģitēts par «Saskaņas»/«Gods kalpot Rīgai» (S/GKR) sarakstu.

Saskaņā ar likumu partijām ir pienākums sniegt KNAB informāciju par aģitācijas materiālu izvietošanu un to izdevumiem. Ameriks uzsvēris, ka tas bijis ziedojums baznīcai.

Jau ziņots, ka Kaimiņš maijā pirms pašvaldību vēlēšanām aicinājis KNAB pārbaudīt, vai Ameriks varētu būt maksājis par aģitācijas veikšanu «Jaunā paaudze» rīkotajos pasākumos.

Attiecībā uz Ameriku Kaimiņš norādījis, ka Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks JP pasākuma vadītājam ir iedevis sarkanu aploksni, un Ameriks neesot noliedzis, ka tur atrodoties nauda. Savukārt pēc tam, 21.maijā, notika JP pasākums, kura laikā tika aģitēts par S/GKR - to veikusi viena no saraksta kandidātēm.

Ameriks aģentūrai LETA iepriekš norādīja, ka sociālajos tīklos parādījusies rediģēta ziņa par viņa pasniegtajām dāvanām JP mācītājam Ļedjajevam jubilejā.

«Aizmirsts parādīt, ka galvenā dāvana bija simtgadīga Bībele. Mana attieksme pret Ļedjajeva kungu nav ekskluzīva. Es atbalstu daudzas konfesijas. Es atbalstu luterāņus, es atbalstu katoļus, es atbalstu pareizticīgos, es atbalstu baptistus. Es esmu kristietis. Tā ir mana visdziļākā pārliecība,» pauda Ameriks.

JP pārstāvja Ļedjajeva vārds 2007.gadā izskanēja respektablā ASV radikālo organizāciju pētījumu centra «Southern Poverty Law Center» pētījumā. Centrs viņu vērtēja kā ekstrēmistu un ietekmīgu līderi slāvu baznīcu locekļu vidū ASV, kura naidpilnajās runās pret seksuālajām minoritātēm ieklausās daudzi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu