Nedēļas laikā izvērtēs tiesu izpildītāja darbību, izliekot no mājas 83 gadus vecu pensionāri

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Diāna Lozko / LETA

Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome (LZTIP) šīs nedēļas laikā izvērtēs tiesu izpildītāja darbību, veicot īpašuma atbrīvošanu Imantā, informēja LZTIP pārstāve Baiba Litvina.

Viņa norādīja, ka tiesu izpildītājam Jurim Gehtmanam ir laiks, līdz šīs dienas beigām iesniegt savus rakstveida paskaidrojumus gan par notikušo, gan par lietas tiesiskajiem apstākļiem, lai LZTIP varētu tos izvērtēt.

Litvina paredzēja, ka izvērtēšana notiks 15.septembrī paredzētajā LZTIP sēdē.

Pēc tieslietu ministra Dzintara Rasnača (VL-TB/LNNK) rosinājuma LZTIP ir pieprasījusi skaidrojumu par tiesu izpildītāja rīcību, veicot īpašuma atbrīvošanu 7.septembrī Imantā, liecina Tieslietu ministrijas (TM) mājaslapā pieejamā informācija.

Saņemtā informācija arī tiks iesniegta izvērtēšanai TM.

Skaidrojumi lūgti saistībā ar sabiedrībā skaļu rezonansi izraisījušu gadījumu, kad 83 gadus veca pensionāre, kura tiesiskā ceļā zaudēja savu iepriekš ieķīlāto māju, tika lūgta atbrīvot īpašumu. Pati kundze gan apgalvo, ka šādu ķīlas līgumu nav slēgusi, taču, kā norādīts tiesas lēmumā, ekspertīze atzinusi, ka paraksts uz ķīlas līguma pieder pašai kundzei.

TM sadarbībā ar LZTIP plāno sagatavot skaidrojumu iedzīvotājiem par regulējumu, tiesībām un pienākumiem, kā arī praksi, kad uz spēkā esoša tiesas nolēmuma pamata notiek likumā noteiktā ievešana valdījumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu