Šadurskis: Turpmākajiem trim gadiem rasti nepieciešamie papildu € 2,4 miljoni sportam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Turpmākajiem trim gadiem rasti nepieciešamie papildu 2,4 miljoni eiro eiro sportam, otrdien pēc valdības sēdes sacīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V).

«Šodien tika apstiprināti šie 2,4 miljoni eiro, kas sākotnējā bāzē [2018.gadam] bija samazinājums pret iepriekšējo gadu. Šī summa ir atrasta, bet tā ir atrasta trim gadiem. To nevar uzskatīt par bāzi, bet trīs gadu budžetā saglabāsies 2017.gada apmērā izdevumi sporta pozīcijām. Tas ir ļoti labi, jo būtībā sportā mēs pastāvīgi esam olimpiskajā ciklā. Par to esmu ārkārtīgi iepriecināts,» pauda Šadurskis.

Taujāts, kur rasts papildu finansējums, viņš atzīmēja, ka tas gūts no dažādiem avotiem. «Kā tas ir katra budžeta sagatavošanas laikā, sākotnējā fiskālā telpa ir auksta duša un mērens šoks. Tad nāk visi precizējumi, bija vairāki papildu finansējuma avoti. Viens bija saistībā ar obligātā iepirkuma komponenti, bija no Labklājības ministrijas precizētie aprēķini par sociālā budžeta izlietojumu, bija vēl dažādi vienreizēji pasākumi. Godīgi sakot, Finanšu ministrija labi pastrādājusi,» skaidroja ministrs.

Vienlaikus viņš norādīja, ka šogad budžeta veidošanas process bija ļoti viegls salīdzinoši ar citiem gadiem. «Iepriekš bija tradīcija, ka uz [budžeta] otro lasījumu [Saeimā] ar deputātu priekšlikumiem tika pārdalītas zināmas naudas summas. Tās tika vairāk vai mazāk rezervētas, un tad [nauda] valsts pamatfunkciju izpildei bija, kā bija. Es teiktu, ka šogad valsts budžetu sastādīt bija salīdzinoši ļoti viegli,» sacīja Šadurskis.

Viņš pauda gandarījumu par vairākām politikām, kas ir Izglītības un zinātnes ministrijas pārziņā. «Mums ir ļoti nopietns pieaugums zinātnē - teiksim tā, dzīvajam zinātnes procesam, fundamentāliem un lietišķiem pētījumiem. Tur arī jāsaka paldies Ekonomikas ministrijai. Tika atrasta iespēja izveidot atsevišķu enerģētikas pētījumu programmu, kas ir divu miljonu eiro apmērā. Un vēl 1,4 miljoni - kas gan nav bāzē, bet atkal trim gadiem - būs fundamentāli lietišķiem pētījumiem klāt. Tie līdzekļi zinātnē, kas tiek sadalīti dažādu konkursu veidā tīrai pētniecībai, būs par 40% lielāki,» klāstīja ministrs.

Tāpat rasts papildu finansējums jaunatnes politikai, diasporas atbalsta pasākumiem.

Kā ziņots, Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietnieks, Sporta departamenta direktors Edgars Severs Saeimas Sporta apakškomisijas sēdē šodien pauda cerību, ka valdība pieņems sporta nozarei pozitīvu lēmumu saistībā ar nākamgad trūkstošajiem 2,4 miljoniem eiro.

No minētajiem 2,4 miljoniem eiro līdzekļi nepieciešami dažādām jomām, tostarp sporta federācijām un sporta pasākumiem, dotācijai komandu sporta spēļu izlašu nodrošināšanai, augstas klases sasniegumu sportam, dotācijai Latvijas Paralimpiskajai komitejai pielāgota sporta attīstībai un dotācijai nacionālas nozīmes starptautisku sporta pasākumu organizēšanai Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu