Kozlovskis: Austrumu robežas ierīkošanai un citiem pasākumiem piešķirtie € 11 miljoni vairos iedzīvotāju drošības sajūtu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Valdībā šodien panāktais finansējums 11,1 miljona eiro apmērā austrumu robežas ierīkošanai un citiem drošības pasākumiem ļaus aizsargāt Latviju no terorisma draudiem, nelegālās migrācijas un kontrabandas, kā arī sekmīgi tikt galā ģeopolitiskās situācijas izaicinājumiem, uzskata iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Ministru kabinets šodien atbalstīja nākamā gada valsts budžeta finansējumu prioritārajām nozarēm.

Kozlovskis norādīja, ka valsts austrumu robežas ierīkošana un Valsts robežsardzes stiprināšana ir viņa kā iekšlietu ministra un arī partijas «Vienotība» prioritāte. Panāktais finansējums nodrošinās to, ka 2019.gadā tiks pabeigta Latvijas-Krievijas robežas ierīkošana un jau nākamgad sākta Latvijas-Baltkrievijas robežas izbūve.

Ministrs ir gandarīts, ka panāktais finansējums 11,1 miljonu eiro apmērā ļaus īstenot pasākumus, kas vairos iedzīvotāju drošības sajūtu.

Finansējuma piešķiršana panākta arī dienestu kapacitātes stiprināšanai pretterorisma un kibernoziegumu apkarošanas jomās, bērnu noziedzības novēršanas un bērnu aizsardzībai pret noziedzīgu nodarījumu pasākumiem, Kinoloģijas centra modernizācijai, infrastruktūras un materiāli tehniskās bāzes uzlabošanai.

Jau ziņots, ka valdība ministriju prioritārajiem pasākumiem 2018.gada budžetā sadalījusi 345 miljonus eiro, šodien pēc Ministru kabineta sēdes žurnālistus informēja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu