Vairākām Rīgas ielām maina vai piešķir nosaukumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas dome šodien piekrita mainīt vai piešķirt nosaukumu vairākām Rīgas ielām.

Rīgas dome šodien vienojās pārdēvēt esošo Pāles ielas posmu no Juglas ielas līdz Braila ielai par Braila ielu. Šāds lēmums pieņemts saistībā ar to, ka Rīgas pilsētas būvvalde ir saņēmusi Latvijas Neredzīgo biedrības vēstuli, ar kuru ierosināts pagarināt Braila ielas sākumu. Pagarinot ielu, būs iespējams veikt adreses maiņu arī neredzīgo pansionātam ar šā brīža adresi Pāles iela 12, Rīga, kas veicinātu ideju visu kompleksu uztver kā vienotu pilsētiņu un radītu vairāk ērtības teritorijas lietotājiem.

Tāpat arī nolemts pārdēvēt Biķernieku ielas sākuma posmu no Brīvības gatves līdz vēsturiskajai Biķernieku ielas trasei par Viļa Ģelbes ielu. Ķelnes ielas nosaukumu nolemts piešķirt jaunizveidotajai ielai Mežaparka apkaimē. Nosaukums izvēlēts, identificējot līdz šim pastāvējušo kultūrvidi un lietotos nosaukumus.

Tāpat piešķirts nosaukums un precizēts novietojums sarkano līniju posmam bez nosaukuma, nodēvējot to par Andrejostas ielu. Kā arī piešķirts Klaipēdas ielas nosaukums ielai sarkanajās līnijās bez nosaukuma.

Savukārt Ķengaraga ielu no Austuves ielas līdz Maskavas ielai pārdēvēs par Franča Trasuna ielu. Patlaban ir divas Ķengaraga ielas, kā dēļ ir problēmas ar adresāciju un ir apgrūtināta orientēšanās teritorijā. Ielu pārdēvēs, tādējādi atvieglojot orientēšanos pilsētvidē.

Ielai sarkanajās līnijās bez nosaukuma Kokneses prospekta tuvumā nolemts piešķirt Georga Kūfalta ielas nosaukumu. Tāpat sēdē akceptēts lēmums pārdēvēt Krasta ielas sākuma posmu no 13.janvāra ielas līdz Jēzusbaznīcas ielai par Ģenerāļa Radziņa krastmalu atbilstoši ielas sarkanajām līnijām un piešķirt ielai sarkanajās līnijās bez nosaukuma Jaunā Mežaparka ielas nosaukumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu