Portāls: AM jaunu luksus auto paredzēts nomāt bijušās prezidentes Vīķes-Freibergas vajadzībām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra izsludinātais iepirkums par jaunas luksus klases vieglās pasažieru automašīnas pilna servisa ilgtermiņa nomu paredzēts bijušās Valsts prezidentes Vairas Vīķes - Freibergas vajadzībām, vēsta portāls «pietiek.com».

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 10.augustā Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs izsludinājis iepirkumu par jaunas luksus klases vieglās pasažieru automašīnas pilna servisa ilgtermiņa nomu kādam no bijušajiem Valsts prezidentiem. Drošības apsvēruma dēļ un kamēr iepirkums nav noslēdzies Aizsardzības ministrija (AM) neatklāja, kuram bijušajam prezidentam auto paredzēts.

Piedāvājumu iesniegšanas termiņš ir 20.septembris.

Automašīnas noma paredzēta Militārās policijas bijušā Valsts prezidenta apsardzes funkciju nodrošināšanai. Automašīnu ar operatīvā transportlīdzekļa statusu nomās uz piecu gadu termiņu.

AM iepriekš skaidroja, ka esošo auto tehnisko traucējumu novēršanai, kas radušies ekspluatācijas rezultātā, ir nepieciešami regulāri, ilgstoši un dārgi atsevišķu mezglu un agregātu remonti vai nomaiņa, tādēļ šādu auto uzturēšanai ir nepieciešams lielāks finansiālais ieguldījums.

Jauna automašīna tiks nomāta, jo pilna servisa nomas līgums ietver arī tehnisko apkopi un remontdarbus, kā arī apdrošināšanas polises, tādēļ auto ir izdevīgāk nomāt, nevis iegādāties un vēl atsevišķi maksāt par remontdarbiem un apkopi.

Tāpat šobrīd netiek sniegta precīza informācija par finansējumu, lai neradītu iespēju potenciālajiem pretendentiem pielāgot savu piedāvājumu AM plānotajam finansējuma apmēram.

Latvijas normatīvie akti paredz, ka atstājot Valsts prezidenta amatu, persona saņem no valsts ikmēneša pensiju 85% apmērā no Valsts prezidenta mēneša atalgojuma un lietošanā vienu automašīnu. Ja personai tiek piešķirta apsardze, automašīnu un autovadītāja pakalpojumus nodrošina AM.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka 2012.gadā bija paredzēts Vīķes-Freibergas vajadzībām iegādāties jaunu automašīnu, jo 2006.gada izlaiduma «Mercedes Benz» limuzīns esot sliktā tehniskā stāvoklī. Jau 2013.gada rudenī AM paziņoja, ka naudas trūkuma dēļ eksprezidentei jauns limuzīns pagaidām netiks iegādāts.

Eksprezidentu nodrošinājums ar labumiem - automašīnu un dzīvokli iepriekš izraisījis pretrunīgas diskusijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu