Izsludināts konkurss uz Rīgas Stradiņa universitātes rektora amatu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas Stradiņa universitāte izsludinājusi konkursu uz rektora amatu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

Amata pretendentiem jābūt profesoriem ar doktora zinātnisko grādu.

Piesakoties konkursam, pretendentiem RSU jāiesniedz universitātes attīstības koncepcija turpmākajiem pieciem gadiem, iesniegums brīvā formā, «Curriculum Vitae» (CV) un amata pretendenta prasību apliecinoši dokumenti.

Pieteikumi tiks gaidīti līdz 6.oktobrim. Dokumenti jānosūta pa pastu vai jāiesniedz RSU Dokumentu pārvaldības un arhīva nodaļā, Dzirciema ielā 16, Rīgā, vai jānosūta parakstīti ar drošu elektronisko parakstu uz e-pasta adresi «rsu@rsu.lv».

LETA jau ziņoja, ka rudenī noslēgsies līdzšinējā rektora Jāņa Gardovska otrais termiņš rektora amatā.

Kā aģentūrai LETA iepriekš atzina Gardovskis, uz RSU rektora amatu «tēmē vairāki cilvēki». Viņš gan nenosauca potenciālos šī amata kandidātus, taču piekodināja, ka interesi par šo amatu vismaz neoficiālās sarunās izrāda daudzi un «RSU rektora krēsls brīvs nepaliks».

Neoficiāla informācija liecina, ka uz RSU rektora amatu varētu kandidēt vairākas nozarē labi zināmas personības. Šim amatam varētu kandidēt arī Augstākās izglītības padomes priekšsēdētājs Jānis Vētra. Viņš aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka pieteikšanās amatam «varētu būt viņa darba plānos».

Tāpat iespēju kandidēt uz augstskolas rektora amatu neizslēdza RSU Doktorantūras nodaļas dekāns Aigars Pētersons. Pētersons aģentūrai LETA sacīja, ka pieteikšanās process vēl nav sācies, līdz ar to viņa dienaskārtībā šī jautājuma pagaidām nav, taču viņš pēc 30 gadu darba RSU neizslēdz iespēju amatam pieteikties.

Vēl pagājušā gada beigās savu vēlmi startēt RSU rektora vēlēšanās izteica ASV strādājošais ārsts Uģis Gruntmanis, taču viņš šim amatam pretendēt nevarēšot medicīnas doktora grāda trūkuma dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu