Cirka festivālā Luhanskā piedalīšoties mākslinieki no Latvijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Promaskavisko teroristu kontrolētajā Donbasa daļā oktobrī bērnu un jauniešu cirka festivālā piedalīsies vairāki mākslinieki no Latvijas, paziņojuši festivāla rīkotāji.

«Šogad [cirka festivālā] būs liels dalībnieku skaits no ārzemēm,» Luhanskas cirka direktora Dmitrija Kasjana teikto citē teroristu kontrolētajā Donbasā bāzētais medijs «Luhanskas Informācijas centrs».

Festivālā piedalīsies Krievijas un Baltkrievijas, kā arī Latvijas, Lietuvas, Šveices un Itālijas pārstāvji. Par dalību pasākumā esot ieinteresējušies arī Ukrainas valdības kontrolēto Donbasa rajonu pārstāvji, norādīja Kasjans.

Šā gada pasākuma dalībnieku vidū festivāla «Cirka nākotne» tīmekļa vietnē pieteikta 22 gadus vecā žongliere Darja Makarova no Rīgas, kā arī akrobāti ekscentriķi no Salaspils - 13 gadus vecais Aleksandrs Škoda un desmit gadus vecais Maksims Sirmais.

Festivāls notiks no 27. līdz 29. oktobrim.

Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalā Ukrainas austrumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu