Eigimam kā Daugavpils mēram jāvada arī Latvijas Lielo pilsētu asociācija

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nonākot Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja amatā, Rihards Eigims («Mūsu partija») kļuvis arī par Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) prezidentu, informēja asociācijas sabiedrisko attiecību konsultante Dagnija Dižbite-Svarinska.

LLPA prezidējošās pilsētas maiņa notiek reizi gadā rotācijas kārtībā. Šī gada 26.jūlijā par prezidējošo pilsētu kļuva Daugavpils, bet pirms tam šis uzdevums bija Ventspils pilsētas pārziņā. Katras prezidējošās pilsētas mērs automātiski ieņem arī LLPA prezidenta amatu.

Līdz ar to pirms Eigima LLPA prezidenta amatā bija iepriekšējais Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš (S), bet, gāžot Elksniņu no mēra amata, Eigims kļuvis arī par LLPA prezidentu.

LLPA dibināta 2001.gadā ar mērķi veidot ciešāku sadarbību ekonomisko, saimniecisko sakaru un kultūras jomā starp LLPA biedriem - deviņām republikas pilsētām - Daugavpili, Jelgavu, Jēkabpili, Jūrmalu, Liepāju, Rēzekni, Rīgu, Valmieru, Ventspili.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu