Rīgas Pašvaldības policija naudas balvās plāno izmaksāt vairāk nekā € 200 000

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komiteja ceturtdien atbalstīja Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) rosinājumu par vairāk nekā 200 000 eiro piešķiršanu naudas balvu izmaksai saistībā ar gaidāmo RPP 27.gadadienu.

Pašvaldības policijas priekšnieks Juriss Lūkass informēja, ka, balstoties uz ieekonomētajiem līdzekļiem par mēnešalgām no vakantajiem amatiem, RPP komitejā iesniegusi priekšlikumus par 2017.gada pamatbudžeta tāmes grozījumiem, kuri paredz ieekonomētos līdzekļus novirzīt naudas balvu un pabalstu piešķiršanai.

Finansējuma saņemšanas gadījumā RPP nolēmusi 859 darbiniekiem izsniegt līdz 380 eiro lielas naudas balvas, izvērtējot katra darbinieka ieguldījumu likumpārkāpumu novēršanā un sabiedriskās kārtības nodrošināšanā. Lūkass skaidro, ka, lai motivētu darbiniekus lojalitātei, noteicošais kritērijs piemaksas apmēra noteikšanai būs nostrādātā darba stāžs.

Lēmuma pieņemšanas gaitā deputāts Mārtiņš Bondars (LRA/LA) pauda neizpratni, kāpēc šis finansējums pašvaldības policijas pamatbudžetā nav iekļauts gada sākumā, ja reiz gadadienas atzīmēšanas tradīcijas nemainās. Uz to Lūkass norādīja, ka finansējums prēmiju piešķiršanai tika lūgts arī sākotnēji, taču netika apstiprināts, kas nozīmē, ka, ja līdzekļu ietaupījuma nebūtu, arī prēmijas policistiem nepienāktos.

Kopumā policijas budžetā no vakantajiem amatiem izveidojies 251 618 eiro liels ietaupījums, no kura 233 253 eiro tiks novirzīti naudas balvu izmaksai, bet vairāk nekā 18 000 eiro - pabalstu un piemaksu piešķiršanai.

Galējo lēmumu par RPP pamatbudžeta tāmes grozījumiem pieņems Rīgas dome.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu