Nesaskata pārkāpumus tiesu izpildītāja rīcībā, veicot īpašuma atbrīvošanu Imantā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome (LZTIP) un Tieslietu ministrija (TM), izvērtējot tiesu izpildītāja sniegtos paskaidrojumus un citus publiski pieejamos materiālus, nav konstatējusi pārkāpumus tiesu izpildītāja Jura Gehtmana rīcībā, atbrīvojot īpašumu Imantā, aģentūru LETA informēja TM pārstāve Lana Ivulāne.

Izvērtējot Gehtmana darbību, tika secināts, ka viņš ir darbojies saskaņā ar Tiesu izpildītāju likumu, visas iesaistītās puses ir informētas par to tiesībām un pienākumiem, pēc nepieciešamības pieaicinātas citas tiesībsargājošās iestādes, sociālais dienests, mediķi, ņemot vērā to atbildību un kompetenci, norādīja Ivulāne.

LETA jau ziņoja, ka LZTIP skaidrojumu par tiesu izpildītāja rīcību, veicot īpašuma atbrīvošanu 7.septembrī Imantā, pieprasīja pēc tieslietu ministra Dzintara Rasnača (VL-TB/LNNK) rosinājuma.

Skaidrojumi tika lūgti saistībā ar sabiedrībā rezonansi izraisījušu gadījumu, kad 83 gadus veca pensionāre, kura tiesiskā ceļā zaudēja savu iepriekš ieķīlāto māju, tika lūgta atbrīvot īpašumu. Pati kundze gan apgalvo, ka šādu ķīlas līgumu nav slēgusi, taču, kā norādīts tiesas lēmumā, ekspertīze atzinusi, ka paraksts uz ķīlas līguma pieder pašai kundzei.

TM sadarbībā ar LZTIP plāno sagatavot skaidrojumu iedzīvotājiem par regulējumu, tiesībām un pienākumiem, kā arī praksi, kad uz spēkā esoša tiesas nolēmuma pamata notiek likumā noteiktā ievešana valdījumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu