Pensionāru sapulcē par nabadzības pieauguma apturēšanu piedalās vairāki simti cilvēku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Pensionāru federācijas (LPF) organizētajā pasākumā, Rīgā, Strēlnieku laukumā, piedalās vairāki simti cilvēku. Sapulcē tiek vākti paraksti par nabadzības pieauguma apturēšanu vecākās paaudzes iedzīvotāju vidū un veselības aprūpes nodrošināšanu senioriem. Pasākuma devīze ir «Cilvēcīgas un godpilnas vecumdienas».

Spriežot pēc plakātiem, kurus rokās tur mītiņa dalībnieki, sapulcē pārstāvēti pensionāri no Tukuma, Ogres, Jūrmalas Priekules, Krāslavas, kā arī citām Latvijas pilsētām un novadiem.

Tāpat pasākuma dalībnieki tur rokās plakātus ar dažādiem aicinājumiem. Piemēram, uz plakātiem norādīts: «Pieprasām obligāto veselības apdrošināšanu», «Pieprasām neapliekamo minimumu 300 eiro no 2018.gada».

Saietā ar uzrunu uzstājās LPF vadītājs, Saeimas deputāts Andris Siliņš (ZZS), kurš informēja sanākušos par aktualitātēm saistībā ar nodokļu reformu, papildu līdzekļiem veselības aprūpes nozarei un pensiju indeksāciju. Uz pasākumu ieradies arī labklājības ministrs Jānis Reirs (V).

Uzrunājot klātesošos, Reirs pateicās sapulces dalībniekiem par šodien izrādīto iniciatīvu, kā arī uzsvēra, ka ir rasti papildu līdzekļi pensiju indeksācijai, veselības aprūpei, kā arī piemaksām senioriem, kuri pensionējušies līdz 1995.gadam beigām.

Vienlaikus Reirs akcentēja, ka būtisks panākums nodokļu reformas kontekstā bija tas, ka tika paredzēts finansējuma pieaugums veselības aprūpei, kas medicīnas pakalpojumus padarīs pieejamākus. Sapulcē uzrunas teica arī vairāku senioru organizāciju pārstāvji.

LPF vadītājs Andris Siliņš klātesošos informēja, ka parakstus par nabadzības pieauguma apturēšanu vecākās paaudzes iedzīvotāju vidū un veselības aprūpes nodrošināšanu senioriem plānots nodot Valsts prezidentam Raimondam Vējonim.

Viņš informēja, ka LPF priekšlikumi paredz pensiju neapliekamā minimuma paaugstināšanu līdz minimālās algas apmēram, senioru patēriņa groza izveidi, kurā cenu izmaiņām līdzi indeksētos arī pensijas.

Tāpat priekšlikumi paredz izveidot valsts atbalsta programmu pensionāriem, kuri ir zem nabadzības sliekšņa, kā arī atlaides kompensējamiem medikamentiem.

Pēc plkst.13 pasākums noslēdzās un saieta dalībnieki sāka izklīst. LPF pārstāvji pagaidām nevarēja pateikt, cik parakstu izdevies savākt, ņemot vērā, ka tie tiek vākti arī reģionos un arī šodienas mītiņā savākto parakstu skaits vēl nav apkopots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu