Vecāki: Purvciemā uzradies pedofils, kas novēro bērnus!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Sociālajos tīklos vecāki satraukti raksta, ka Purvciemā uzradies pedofils – ap 30 gadu vecs slaids, gaišmatains vīrietis, kurš pašapmierinās novērojot mazus bērnus. Valsts policija pievērš īpašu uzmanību šai apkārtnei, lai gan iesniegums par šo gadījumu nav saņemts. No darbībām, kas vērstas pret tikumību un dzimumneaizskaramību, 2017. gada sešos mēnešos cietuši 67 bērni - mazāk nekā pērn līdzīgā periodā.

Sociālajos tīklos klejo brīdinājums vecākiem: Purvciemā uzradies pedofils. Kāda māmiņa raksta, ka viņas mazais dēlēns atskrējis mājās un teicis: «Vīrietis dara savas lietas, skatoties, kā mazās meitenes un puikas spēlējas.» Sieviete saka, ka dīvainais vīrietis uzturas Vaidavas ielas apkārtnē.

Viņš ir ģērbies melnā, pieguļošā ādas jakā, gaišās džinsu biksēs. Viņam ir gaiši, klasiski apgriezti mati, vecums nedaudz virs trīsdesmit. Iespējams, ka viņš ir vecāks, bet slaids.

Ieraugot sievieti, vīrietis, kuram ir pastiprināta interese par bērniem, aizbēga. Sieviete norāda, ka tuvumā ir vairākas skolas un pirmsskolas iestādes, tāpēc vecākiem vajadzētu būt īpaši uzmanīgiem.

Valsts policija aicina nekavējoties ziņot, ja ir aizdomas par netiklām darbībām publiskā vietā. Lai gan 2017. gadā procesos, kas saistīti ar dzimumneaizskaramību, par cietušiem atzīti 67 bērni, šā gada statistika ir optimistiskāka nekā 2016. gada. Cietušo nepilngadīgo skaits ir samazinājies. Valsts policijas pārstāve Elīna Sprudzāne norādīja, ka mūsdienās aizvien biežāki ir gadījumi, kad pieaudzis vīrietis sākumā novēro bērnus, viņiem netuvojoties, bet pēc tam paiet tālāk un pašapmierinās.

Klasiskie «mētelīšu virinātāji» ir sastopami, tomēr aizvien mazāk.

Viņu vietā stājas izdomas bagātāki ekshibicionisti, kurus grūtāk pieķert.

Ieraugot pieaugušos, šie cilvēki vienmēr metas bēgt. Aktīvāk «virinātāji» uzdarbojas vasarā, kad visapkārt skraida daudz bērnu. Elīna Sprudzāne norādīja, ka īpaši riskam ir pakļauti bērni, kas jaunāki par 14 gadiem. Lai gan par seksuāla rakstura noziegumiem pret nepilngadīgajiem interneta vidē pēdējā laikā runā mazāk, tie nav mazinājušies, uzsvēra Valsts policijas sabiedrisko attiecību speciāliste.

Faktu, ka mūsdienās vairāk tiek pieķerti cilvēki, kas sabiedriskās vietās atkailina dzimumorgānus, seksologs, pārmaiņu treneris Arturs Šulcs skaidro ar to, ka cilvēki vairāk uzticas policijai un ziņo. Agrāk, ieraugot «mētelīša virinātāju», cilvēki apspriedās, pašausminājās, bet policijai nezvanīja.

«Vēlme atkailināt savu ķermeni adekvātā situācijā – vienatnē ar partneri, pirtī, nūdistu pludmalē vai kailās jogas nodarbībās - ir dabiska. Tā ir normāla vēlme pieņemt sevi un sajust sava ķermeņa atzīšanu no citu cilvēku puses,» stāsta Šulcs. Turpretim, ja cilvēks seksuālu apmierinājumu gūst, atkailinot ķermeņa daļas bērnu klātbūtnē, tas nozīmē, ka viņa seksualitāte ir fiksēta uz noteiktu vecumu.

«Ja cilvēks būtu fiksēts, piemēram, uz četrdesmitgadīgām sievietēm, viņš varētu atrast veidu, kā savas vēlmes apmierināt legālā veidā.»

Šulcs saka, ka šādi cilvēki visbiežāk ir sociāli noslēgti. «Šādas patoloģijas veidojas, ja seksualitāte, tās dabiskās izpausmes, ir apspiestas.»

Vēlmi atkailināties bērnu priekšā ir iespējams ārstēt, saka Šulcs. «Cilvēkam jābūt pietiekami inteliģentam, lai saprastu, ka jāvēršas pie speciālistiem.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu