«Oligarhu lietas» parlamentārajā izmeklēšanā domstarpības risina paceltās balsīs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē paceltās balsīs domstarpības raisījās, «Vienotības» frakcijas deputātam Andrejam Judinam (Par) iztaujājot publicistu Imantu Liepiņu.

Komisijas sēdē Judins prasīja Liepiņam, vai viņš pazīst politiķi Aivaru Lembergu («Latvijai un Ventspilij»). Uz to Liepiņš sāka atbildēt, minot, ka Judins kopš 90.gadiem esot saistīts ar Džordžu Sorosu. Deputāts viņu pārtrauca, aicinot atbildēt uz jautājumu.

Šāda sarunas epizode atkārtojās vairākkārt, komisijas priekšsēdētājai arī dažas reizes aicinot Judinu nejaukties, kad Liepiņš sniedz atbildi. Deputāts gan norādīja, ka Liepiņš ar saviem izteikumiem «ņirgājas par komisiju». Publicists gan atbildēja, ka ņirgājas par parlamentārieti.

Judins arī taujāja, vai Liepiņš pirms kāda laika ir ticies ar Lembergu kādā viesnīcā. Publicists norādīja, ka ir ticies ar daudzām personām, reizē piebilstot, ka žurnālistiem nav jāsniedz informācija par cilvēkiem, ar kuriem notikusi tikšanās.

Liepiņš šodien komisijas sēdē sniedza savu skatījumu uz «oligarhu sarunām», norādot, ka vairākas no sarunās izteiktajām prognozēm nav piepildījušās.

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš (KPV LV) iepriekš 11.septembrī komisijas sēdē norādīja, ka Lembergu vai viņa ģimeni ir saistīti četri cilvēki, kas piedalās «oligarhu lietas» parlamentārajā izmeklēšanā, un tā vērtējama kā ņirgāšanās un «spļaušana sejā vēlētājiem». Kā vienu ar Lembergu saistītu cilvēku viņš minēja Liepiņu.

Savukārt Liepiņš aģentūrai LETA pauda, ka «Kaimiņš ir viens korumpēts deputātelis», kurš esot saņēmis naudu no Rūdolfa Meroni. Kaimiņš aģentūrai LETA izskanējušo viedokli par viņa saistību ar Meroni nodēvēja par izdomātu mītu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu