Saeima lems, vai nodot izskatīšanai komisijās Vējoņa iniciatīvu par nepilsoņu bērniem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Saeimai 21.septembrī būs jālemj, vai nodot izskatīšanai komisijās Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa iniciatīvu par nepilsoņu bērniem, šodien lēma Saeimas Prezidijs.

Par Vējoņa iniciatīvu «Par nepilsoņa statusa piešķiršanas izbeigšanu bērniem» atbildīgā ir Saeimas Juridiskā komisija.

Kā ziņots, Vējonis iesniedzis Saeimai likumprojektu, kas paredz izbeigt nepilsoņa statusa piešķiršanu Latvijā dzimušajiem bērniem. Likumprojekta anotācijā norādīts, ka tā pieņemšana veicinās saliedētas un uz Latvijas tautas kopīgajām vērtībām balstītas Latvijas sabiedrības turpmāku attīstību.

Pēc likumprojekta pieņemšanas izmaiņas attiektos uz aptuveni 50 līdz 80 jaundzimušajiem gadā. 2016.gadā nepilsoņa statuss tika piešķirts 52 bērniem.

Prezidenta iecere raisīja domstarpības starp valdošās koalīcijas partneriem. Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) jau iepriekš norādīja, ka neatbalstīs Vējoņa priekšlikumu, kā arī atgādināja koalīcijas partneriem, ka šādu jautājumu virzīšanai nepieciešams konsensus starp partneriem. Ņemot vērā VL-TB/LNNK nostāju, valdošās koalīcijas partneri apliecināja, ka neatbalstīs prezidenta ieceri.

Tomēr «Vienotības» Saeimas frakcijas deputāti, kuri tagad pārstāv partiju «Kustība Par!», atbalsta Vējoņa iniciatīvu, bet Zaļo un zemnieku savienībā (ZZS) ietilpstošā Latvijas Zaļā partija vēl lems par šo jautājumu. Savukārt opozīcijas frakcijas Vējoņa priekšlikumus atbalsta.

Saeima varētu šonedēļ lemt par to, vai nodot šo priekšlikumu izskatīšanai parlamenta komisijās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu