Pašvaldību savienībā spriedīs par vispārējās pamatizglītības apguvi no sešu gadu vecuma

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīt, 19.septembrī, Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Izglītības un kultūras komitejas sēdē diskutēs par vispārējās pamatizglītības apguvi no sešu gadu vecuma, informēja LPS.

Sēdes laikā tiks spriests par riskiem un ieguvumiem, kuri var rasties, ieviešot pamatizglītību no sešiem gadiem. Sarunu gaitā plānots uzklausīt pašvaldību viedokli šajā jautājumā, kā arī Rīgas 49.pirmsskolas izglītības iestādes pārstāvju redzējumu par konkrēto jautājumu.

Vēl sēdē plānots spriest par jaunsardzes līgumiem ar pašvaldībām un līgumiem ar jaunsardzes sabiedriskajiem instruktoriem.

Kā ziņots, Izglītības likums nosaka, ka izglītības procesu bērns sāk no piecu gadu vecuma - obligāta ir bērnu sagatavošana pamatizglītības ieguvei un pamatizglītības iegūšana vai pamatizglītības iegūšanas turpināšana līdz 18 gadu vecumam.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) rosina noteikt agrāku skolas gaitu sākšanas vecumu, paredzot, ka 1.klasē skolēni varētu doties jau sešu gadu vecumā. Tas gan radījis neizpratni vairākās atbildīgajās institūcijās, piemēram, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrībā, Latvijas privāto pirmskolu biedrībā un Neatkarīgās izglītības biedrībā, kuras vērsušās pie koalīcijas ar lūgumu IZM detalizēti izskaidrot nepieciešamību skolas gaitu sākumu paātrināt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu