Valsts pārvaldes reformu plānu apspriedīs ar koalīcijas partijām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Valsts kancelejas (VK) pārstāvji iecerētās valsts pārvaldes reformas apspriedīs ar koalīcijas partijām un pēc divām nedēļām par šo jautājumu turpināsies saruna, šodien pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučinski (ZZS).

VK pārstāvji šodien prezentēja iecerētās reformas koalīcijas sēdē, kas bija pirmā politiskā līmeņa apspriede plānotajām izmaiņām.

Jau ziņots, ka VK izstrādātajā valsts pārvaldes reformu plānā rosina trīs gadu laikā valsts pārvaldes štatu mazināt par 6% un tuvināt valsts pārvaldē strādājošo atalgojumu privātajā sektorā strādājošo atalgojumam, šodien žurnālistus informēja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Reformu plāns paredz likvidēt lielāko daļu vakanto amata vietu, iesaldēt jaunu amata vietu veidošanu, kā arī trīs gadu laikā tiešajā valsts pārvaldē samazināt darbinieku skaitu par aptuveni 6%.

Citskovskis skaidroja, ka tā nebūs mehāniska štata griešana, bet gan tiks mainīts veids, kādā valsts pārvalde strādā un nodrošina pakalpojumus iedzīvotājiem.

Tāpat reforma paredz celt algu griestus valsts pārvaldē strādājošajiem līdz 80% no privātajā sektorā maksātā atalgojuma, kā arī piedāvāts ieviest jaunu atlīdzības regulējumu valsts pārvaldē.

Valsts kanceleja arī rosina pārskatīt mazu un ļoti mazu valsts iestāžu funkcijas, galvenokārt fokusējoties uz šo iestāžu funkciju centralizēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu