Ašeradens: «Vienotībai» nav pieņemama neskaidrība Veselības aprūpes finansēšanas likumā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Partijai «Vienotība» nav pieņemams, ka Veselības aprūpes finansēšanas likums tiek virzīts uz priekšu bez skaidrības, kas pienākas pakalpojumu saņēmējiem, šodien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja politiskā spēka priekšsēdētājs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens.

«Vienotības» pārstāvji šo jautājumu aktualizēja šodien koalīcijas sēdē, un iestāsies par to, lai likumā tiek iestrādāti veselības aprūpes principi, kas ļaus katram apdrošināšanas sistēmas dalībniekam zināt, kas viņam pienākas, skaidroja Ašeradens.

Kā ziņots, Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) Veselības aprūpes nozares apakšpadomes sēdē 31.augustā tika panākta vienošanās par Veselības aprūpes finansēšanas likumprojekta kompromisa variantu.

Kompromisa likumprojekts sastāv no 14 pantiem un pārejas noteikumiem, kuros galvenokārt izmantots Veselības ministrijas šīs sadaļas variants. Pārejas noteikumos veiktas tikai nelielas izmaiņas, kas precizē, ka likuma sadaļa, kas attiecas uz Nacionālā veselības dienesta konsultatīvo padomi, stāsies spēkā no nākamā gada jūnija. Kopumā likumam vajadzētu stāties spēkā ar nākamā gada janvāri.

Likuma mērķis paredz noteikt veselības aprūpes finansēšanas sistēmas vispārīgos principus un struktūru un regulēt valsts obligātās veselības apdrošināšanas finansiālo un organizatorisko struktūru, lai veicinātu labai starptautiskai praksei atbilstošu veselības aprūpes finansējumu, tādējādi sekmējot veselības aprūpes pieejamību un sabiedrības veselības rādītāju uzlabošanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu