Pēc applūšanas slēgti vairāki valsts autoceļu posmi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET / LETA

Lietus dēļ šodien applūduši un satiksmei slēgti vairāki valsts autoceļu posmi, pastāstīja VAS «Latvijas Valsts ceļi» pārstāve Anna Kononova.

Viņa norādīja, ka lietusgāžu radīto plūdu dēļ slēgts Viļakas novadā esošais autoceļš V473 Žīguri-Silaciems-Katleši 11,8.kilometrā (km) un Līvānu novadā esošā autoceļa V759 Rožupe-Švirksti (pie Švirkstiem) posms no 1,3.km līdz 2,93.km.

Tāpat applūšanas dēļ slēgts Ogres novadā esošais autoceļš V885 Vestiena-Indrāni-Liepkalne-Ogreslīči (pie Meņģeles) 30,5.km un Pļaviņu novadā esošā autoceļa V924 Pļaviņas-Krievciems posms no 0.km līdz 1,3.km.

Vienlaikus Kononova sacīja, ka paaugstinātā ūdens līmeņa dēļ Pļaviņās esot applūdušas arī dažas mājas un tām esošie piemājas ceļi, kas apgrūtina iedzīvotāju pārvietošanos pa pilsētu.

Kā aģentūru LETA informēja Pļaviņu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Sanita Kitajeva, lietus dēļ šodien applūdusi un satiksmei slēgta Vidzemes iela Pļaviņās. Iela būšot slēgta, kamēr pa to plūdīs ūdens un tā nebūs droša satiksmei. «No rīta situāciju apsekos un lems par atvēršanu,» skaidroja Kitajeva, piebilstot, ka Vidzemes iela nav centrālā, tāpat arī neviena cita iela pilsētā satiksmei nav slēgta.

Pašvaldībā skaidro, ka grāvji un caurtekas nespēj nodrošināt ūdens aizplūšanu. Lielais ūdens daudzums plūst no Kūģu-Mālkalnu meliorācijas novadgrāvja un satek vienuviet - grāvī pie Vidzemes ielas. Taču lietus Pļaviņās patlaban ir mitējies, piebilda Kitajeva.

Savukārt Ogres novada pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Nikolajs Sapožņikovs aģentūrai LETA sacīja, ka līdz šim Ogres novadā nav notikusi lauku vai ceļu applūšana.

Kaut arī vairākās Ogres upē stipro lietavu dēļ ir cēlies ūdens līmenis, tas, pēc Sapžņikova teiktā, nav radījis plūdu situāciju pašvaldības apkārtnē. «Ir slapji lauki, bet krīzes situācijas nav,» uzsvēra Sapožņikovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu