Jakrins: Rīgā remontdarbiem izvēlētas pilsētniekiem un viesiem redzamākās ielas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā remontdarbiem izvēlētas pilsētas redzamākās ielas, komentējot būvdarbu veikšanas vietas, intervijā aģentūrai LETA sacīja Rīgas domes (RD) Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins.

Jakrins uzsvēra, ka, tuvojoties Latvijas valsts simtgadei, RD vadība kopā ar departamentu uzskatīja par nepieciešamu sakārtot centra ielas, kuras ir visredzamākās gan pilsētniekiem ikdienā, gan Rīgas viesiem. «Pēc šī principa mēs izvēlējāmies ielas, kurās šogad seguma atjaunošanas programmā veikt remontdarbus, lai pilsētas centrs būtu kā Rīgas vizītkarte,» skaidroja Jakrins.

Viņš gan atzina, ka departaments ir apkopojis informāciju par vietām, kur Rīgā nepieciešams ceļu remonts. Jakrins skaidroja, ka vajadzības pēc ielu remontdarbiem krājušās pēdējo 20-25 gadu laikā un «deficīts, kas pilsētas ielu infrastruktūrā izveidojies, ir ievērojams».

Jakrins sacīja, ka remontējamo ielu uzkrājums veidojies gan nesenās ekonomiskās krīzes rezultātā, gan lielo infrastruktūras objektu būvniecības laikā, kur papildu Eiropas Savienības finansējumam piedalījās arī pilsēta.

«Departaments atlasa objektus pēc vairākiem kritērijiem. Lēmums par to, kuras ielas remontēt, RD tiek pieņemts atkarībā no pieejamā finansējuma un nepieciešamības,» skaidroja departamenta vadītājs.

Jakrins piekrita, ka teju jebkura iela, kas pēdējo gadu laikā nav piedzīvojusi remontu, to ir pelnījusi, taču vienlaikus viņš uzsvēra, ka ielu atjaunošana ir prioritāšu, izmaksu un iespēju jautājums. «Vai nav kādi juridiski projektēšanas šķēršļi vai kas cits, kāpēc tieši šajā vai nākamajā gadā to viegli nevar izdarīt,» pauda Jakrins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu