Aicina ziedot zemessargiem nepieciešamā aprīkojuma iegādei

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš (Rekrutēšanas un jaunsardzes centrs)

Zemessardzes dienestam ir nozīmīga loma Latvijas drošībā. Zemessargi ir Latvijas pilsoņi, kas ir gatavi brīvprātīgi veltīt savu laiku, spējas, veselību, enerģiju un noteiktās situācijās pat dzīvību Latvijas valsts un iedzīvotāju aizsardzības uzturēšanai. Lai zemessargi varētu nodrošināt pilnvērtīgu patrulēšanu diennakts tumšajā laikā, viņiem nepieciešams nakts redzamības ekipējums.

Sākot ar šodienu līdz pat 18. novembrim fonds «Zemessargam.lv» sāk ziedojumu kampaņu «Palīdzot zemessargam, tu palīdzi sev», kuras ietvaros aicina iedzīvotājus ziedot šā ekipējuma iegādei.


Latvijā ir 18 Zemessardzes bataljoni. Katram no tiem nepieciešams vismaz viens ekipējuma komplekts – nakts redzamības tēmēklis, nakts redzamības termokamera un nakts redzamības brilles. Šāda komplekta izmaksas ir aptuveni 7800 eiro. Kampaņa ekipējuma iegādei pirmo reizi notika pērn, kad kopumā tika saziedoti 63 000 eiro, par kuriem tika iegādāti 12 monokļi, 12 tēmēkļi un četras kameras. Šā gada mērķis ir savākt 100 000 eiro, kas ļaus iegādāties vismaz 12 ekipējuma komplektus.


Kampaņas vajadzībām ir tapuši trīs videoklipi, kas demonstrē skarbos apstākļus, kuros savu ikdienu nereti pavada Latvijas zemessargi – mūsu draugi, paziņas, kaimiņi un radi. Arī klipos redzamie puiši un meitene ir īsti Latvijas zemessargi. Pašlaik viņi ir aprīkoti un pilnvērtīgi spēj darboties tikai diennakts gaišajā laikā. Pilnvērtīgas patruļas naktīs nav iespējamas bez nakts aprīkojuma, un tieši tā iegādei tiek rīkota šī ziedojumu kampaņa.


Ziedot iespējams kampaņas mājaslapā www.zemessargam.lv, kas ir izveidota kā ziedojumu veikals. Lai ilustrētu ziedojamās summas apmēru, iedzīvotāji tiek aicināti izvēlēties preces, kuras var par šo summu iegādāties. Šiem pirkumiem ir tikai ilustratīva nozīme, visi līdzekļi simtprocentīgi tiks atvēlēti kampaņas mērķim – nakts redzamības ekipējuma iegādei. Lapā iespējams iegūt arī papildu informāciju gan par kampaņu un tās mērķiem, gan dienestu Zemessardzē.

Ekipējuma izvēlei un iegādei tiks izraudzīts process, kas pēc būtības atbilst publiskā iepirkuma procesam, nodrošinot caurskatāmību un godīgumu, kā arī veiksmīgāko saziedoto līdzekļu izlietojumu. Labākais piedāvājums tiks izvēlēts, veicot cenu aptauju.

Kampaņu rīko fonds «Zemessargam.lv». Šīs kustības autori ir paši zemessargi, bet virzītāji ir Kiberaizsardzības vienības zemessargs Juris Ulmanis, Studentu bataljona zemessargs Juris Ķiploks un Rekrutēšanas un atlases centra karavīrs Jānis Iesalnieks.

Kampaņa tiek sākta ar mērķi palīdzēt Zemessardzei, kas ne vien piedalās militārās mācībās, lai apgūtu kaujas prasmes, bet nereti palīdz arī civilajās operācijās, piemēram, pazudušu cilvēku meklēšanā diennakts tumšajā laikā, dabas katastrofu seku novēršanā u.c.

Apzinot Zemessardzes vajadzības, tika nolemts kā mērķi izvirzīt nakts redzamības iekārtu iegādi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu