Stradiņa slimnīcas A korpusa būvniecības otrā kārta aizkavējusies par vairākiem mēnešiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Patrīcija Eglīte / LETA

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) A korpusa būvniecības pirmā kārta noritot, kā plānots, tomēr otrā kārtā aizkavējusies par vairākiem mēnešiem, šodien Saeimas komisiju kopsēdē atzina Slimnīcas Jaunās būvniecības daļas vadītājs Jānis Komisārs.

(Pievienota 6.-10.rindkopa.)

Viņš norādīja, ka projekta pirmajā kārtā netiek saskatīti riski, ka A korpusa funkcionalitāte varētu netikt sasniegta, tomēr vienlaikus divu sūdzību dēļ aizkavējusies A korpusa būvniecības otrā kārta.

Vienlaikus Finanšu ministrijas (FM) pārstāve Diāna Rancāne norādīja, ka A korpusa pirmā kārtas projekta situācija ir «ļoti apmierinoša», jo uzraudzība notiek korekti. Turklāt ministrija ir gandarīta, ka Veselības ministrija (VM) un slimnīca ņēmušas vērā to, ka riski ir jāvērtē jau projekta sākuma stadijā.

Rancāne norādīja, ka, runājot par A korpusa 2.kārtu, patlaban projekta laika gaitā būtu noderīgi padomāt par rezerves termiņu, jo patlaban grafiks ir ļoti saspringts un neparedz ievērojamos riskus, kas varētu rasties.

Pēc FM pārstāves paustā, ministrija kopumā ir apmierināta arī par A korpusa otrās kārtas virzību, ņemot vērā uzlaboto kontroli no slimnīcas un VM puses.

Arī Komisārs piekrita, ka A korpusa otrās kārtas veiksmīgai īstenošanai būtu vērtīgi noteikt rezerves termiņu.

Kā informēja Komisārs, faktiskā otrās kārtas izpilde sākās 28.augustā, kad tika parakstīts līgums par otrās kārtas būvprojekta izstrādi, un šo kārtu iecerēts pabeigt līdz 2022.gada maijam. Otrās kārtas izmaksas ir 91 miljons eiro, tostarp Eiropas Savienības (ES) fondu finansējums 64 miljoni eiro apmērā, nacionālais finansējums 22 miljoni eiro un slimnīcas finansējums 4,5 miljoni eiro.

Komisārs informēja, ka būvniecības konkurss A korpusa otrajai kārtai tiks organizēts slēgta konkursa divās kārtās. Pirmā kārta ir visiem pretendentiem pieejama kvalifikācijas pārbaude un tās rezultātā tiek izvēlētas būvfirmas, kas varēs piedalīties otrajā kārtā un iesniegt finanšu piedāvājumus. Slēgts konkurss arī samazināšot iespēju pārsūdzēt iepirkumu, tādējādi samazinot risku par projekta īstenošanu laikā.

Veselības ministra biroja vadītājs Andrejs Panteļējevs uzskata, ka par A korpusa pirmo kārtu ir pārmaksāts, tāpēc tagad VM noteikusi, ka konkurss var noslēgties tikai tad, ja pieteikušies trīs pretendenti.

Pēc Komisāra paustā, no 15 slimnīcas struktūrvienībām, kurām jādarbojas jaunajā korpusā, patlaban darbu sākušas 13, bet divas darbu sāks oktobra sākumā. A korpusa pirmo kārtu iecerēts pabeigt līdz nākamā gada 30.jūnijam, un kopējais projekta īstenošanas apmērs finanšu izteiksmē ir 87%.

Kā ziņots, pēc Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa atklāšanas un nodaļu pārcelšanās darbu sākušas arī operāciju zāles, kurās veiktas jau pirmās sešas operācijas otorinolaringoloģijas (LOR) nodaļas pacientam, aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

Jaunā korpusa pirmās kārtas kopējais finansējums ir 87 435 723 eiro, no kura 24 076 323 eiro ir piesaistītie līdzekļi no Eiropas Reģionālā attīstības fonda.

Korpusa pirmajā kārtā tika uzbūvēti trīs korpusi - pirmais, otrais un sestais. Turpinoties būvniecībai tiks uzcelts arī trešais, ceturtais, piektais, septītais un astotais korpuss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu