Kaimiņš uzskata, ka nav pārkāpis ētikas normas izteikumos par Saeimas komisiju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš (KPV LV) uzskata, ka nav pārkāpis ētikas normas izteikumos par Valsts pārvaldes un pašvaldības komisiju, kritizējot tās lūgumu pārcelt otrreizējai caurlūkošanai atgriezto grozījumu Valsts iekārtas likumā skatīšanas termiņu.

Vaicāts, vai viņam ir fakti, kas pamato komisijai veltītos pārmetumus, politiķis norādīja, ka parlamenta sēdes stenogrammās esot lasāms komisijas skaidrojums, kāpēc «nekas nav izdarīts», kā arī tiekot norādīts, ka nepieciešams uzzināt par valdības darba gaitu šajā jautājumā. Tomēr Kaimiņš uzsver, ka komisija ir lēmējvara, kurai nav jāsaņem izpildvaras saskaņojums kādu jautājumu tālākai virzībai.

Deputāts akcentēja, ka ir «vesela gūzma ar partijām», kas nevēlas attiecīgās izmaiņas likumā. «Ja komisija gribētu, tad laicīgi varētu sagatavot pieņemšanai regulējumu, kas paredz amatpersonu un darbinieku atalgojuma publiskošanu līdz ar vārdiem un uzvārdiem,» pauda politiķis.

Kaimiņam nav pretenziju par kolēģu iespējamu vēršanos Ētikas komisijā saistībā ar viņa izteikumiem. Viņš ir pārliecināts, ka «skarbi pateicis taisnību».

LETA vēstīja, ka Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti apsver iespēju sūdzēties par Kaimiņa iespējamo ētikas pārkāpumu, uzstājoties debatēs plenārsēdē.

Iepriekšējā nedēļā parlamenta sēdē deputāti piekrita pārcelt skatīšanas termiņu otrreizējai caurlūkošanai atgrieztajiem grozījumiem Valsts iekārtas likumā. Valsts pārvaldes komisija lūdza termiņu pārcelt, jo vienojās, ka vispirms iepazīsies ar valdības noteikumu projektu, kas saistīts ar amatpersonu un darbinieku atalgojuma publicēšanu, un tikai tad parlaments balsos par minēto likumprojektu.

Saeimas sēdē diskutējot par izskatīšanas termiņa pārcelšanas, Kaimiņš kritizēja komisiju. «Par to, ka vajadzētu publiskot ierēdņu un amatpersonu atalgojumu, mēs runājām šeit pirms kādiem sešiem mēnešiem, tagad jūs prasāt vēl divus mēnešus klāt. Ar ko jūs nodarbojaties tajā komisijā? Velns viņu zina! Notiek tāda kā laika vilkšana, lai nekādā veidā, varbūt pat šajā sasaukumā, nevarētu izdarīt tā, lai lai jebkurš nodokļu maksātājs valstī var redzēt, cik saņem konkrēta amatpersona vai ierēdnis,» teica Kaimiņš. «Es iesaku likt šai komisijai strādāt,» piebilda deputāts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu