Stradiņa slimnīcas jaunajā korpusā būvnieki novērsuši bojājumus daļai virsgaismas logu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Patrīcija Eglīte/LETA

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa būvnieks - pilnsabiedrība «SBRE» - novērsis bojājumus trijos virsgaismas logos, pa kuriem pirmdien, 18.septembrī, lietus laikā ieplūda ūdens, taču vēl ir jāsalabo četri virsgaismas logi, trešdien žurnālistiem sacīja «SBRE» projekta vadītājs Valdis Koks.

(Pievienots teksts no 5.rindkopas.)

Pēc viņa teiktā, remontdarbi izmaksājuši dažus simtus eiro. Nepilnības būvnieki novērsuši par saviem līdzekļiem.

«Katra ēka un projekts ir individuāls, un būvniekiem, atšķirībā no auto industrijas, nenotiek izmēģinājuma braucieni. Tas ir tikai normāli, ka kaut kas atklājas, tad, kad ēka sāk dzīvot savu dzīvi. Pirmdienas lietusgāzēs atklājās nepilnības virsgaismas logu vairāku materiālu savienojumu vietās, kuras bija jāizlabo,» sacīja Koks.

Savukārt Stradiņa slimnīcas Jaunās būvniecības daļas projekta vadītājs Gundars Vārna atzīmēja, ka dažādas nianses ekspluatācijas laikā mēdz atklāties, bet būvnieki reaģē ļoti ātri - jau pirmdien tika veikts apsekojums un problēmas tiek novērstas.

Vārna piebilda, ka šī bija pirmā problēma, kas atklājās jaunā slimnīcas korpusa ekspluatācijā, tādēļ pēc tās nevajadzētu izdarīt pārsteidzīgus secinājumus, ka jaunajam korpusam būtu kādas kvalitātes problēmas.

Koks skaidroja, ka «Skonto Plan» ražotie virsgaismas logi bija kvalitatīvi, taču savienojumu vietās atklājās nepilnības un bija nepieciešami uzlabojumi. «Nevar teikt, ka tur bija nekvalitatīvi materiāli, vai nekvalitatīvi darbi - tas bija vairāku apstākļu kopums, kas lietusgāžu laikā rezultējās ūdens pilēšanā,» skaidroja Koks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu