Bondars aicina mazināt labēji centrisko politisko spēku sašķeltību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Politiķiem, kuri vēlas turpināt darboties Latvijas labā, būtu jāapvienojas, jo patlaban novērojamā partiju labēji centriskā spektra sašķeltība traucē sasniegt mērķus kā Saeimā, tā arī pašvaldībās, uzskata bijušais Latvijas Reģionu apvienības (LRA) līderis, Rīgas domes opozīcijas deputāts Mārtiņš Bondars.

Intervijā aģentūrai LETA politiķis atzina, ka jau pirms LRA starta Rīgas domes vēlēšanās cerējis uz sadarbību ne tikai ar partiju «Latvijas attīstībai» (LA), bet arī ar «Vienotību» un citiem Latvijas valstij lojāliem politiskajiem spēkiem, tomēr šāda sadarbība neesot izdevies.

«Es neesmu politikas analītiķis, es esmu cilvēks, kurš mēģina veidot politiskos procesus. Centīšos darīt visu, lai sašķeltība Latvijas politiskajā sfērā mazinātos, lai notiktu konsolidācija partiju labēji centriskajā spektrā,» sacīja Bondars.

Viņaprāt, piemēram, vairākiem «Vienotības» politiķiem aizejot katram savā virzienā, nevajadzētu dibināt jaunas partijas. «Vislabāk būtu konsolidēt politiķus, kuri aizvien vēl vēlas turpināt darboties Latvijas labā, vai pievienoties kādam citam politiskajam spēkam, bet ja dibināt kādu jaunu partiju, tad tikai vienu.»

LRA līdzšinējo sadarbību ar LA, kas sākās pirms Rīgas domes vēlēšanām, politiķis min kā labu piemēru. Viņš uzskata, ka abiem politiskajiem spēkiem vajadzētu startēt kopā arī nākamajās Saeimas vēlēšanās.

«Šobrīd LRA atrodas pārveides procesā, iekšējo debašu noslēguma procesā par to, kā startēt 2018.gada Saeimas vēlēšanās. Tiek apspriesti ļoti dažādi viedokļi. Es uzskatu, ka LRA vajadzētu būvēt uz tā veiksmīgā politiskā rezultāta, kāds bija Rīgas domes vēlēšanās. Rīgā, kas ir vesels vēlēšanu apgabals, LRA kopā ar LA pierādīja, ka var gūt labus rezultātus. Konsolidācija labēji centriskajā partiju blokā ir nepieciešama, un tas, manuprāt, ir ceļš, kas ejams LRA,» sacīja bijušais LRA vadītājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu