Par Kārtības ruļļa neievērošanu Kalnozolam Saeimas sēdē «aizver muti»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) ceturtdien divas reizes liedza deputātam Valdim Kalnozolam (ZZS) turpināt izteikties debatēs parlamenta sēdē, jo viņš neievēroja Kārtības ruļļa nosacījumu runāt par izskatāmo jautājumu.

Kalnozols divreiz uzstājās debatēs par divu kandidātu apstiprināšanu rajona tiesas tiesneša amatā, aicinot neatbalstīt viņu iecelšanu amatā. Deputāts norādīja uz tiesnešu nozīmīgo lomu un centās citēt eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas izteikumus par tiesām.

Mūrniece aicināja Kalnozolu runāt par konkrētajiem tiesneša amata kandidātiem. Secinot, ka Kalnozols neievēro šo norādījumu, Saeimas priekšsēdētāja viņam vairākkārtīgi aizrādīja un atņēma vārdu, liekot izslēgt deputātam mikrofonu.

Debates ar Kalnozola uzstāšanos notika par diviem lēmumprojektiem - Lindas Dīzenbergas un Silvijas Salenieces apstiprināšanu rajona tiesas tiesneša amatā. Abi lēmumi tika pieņemti ar pārliecinošu balsu vairākumu, pret balsojot tikai Kalnozolam.

Kā ziņots, arī 1.jūnija sēdē Saeimas debatēs par tiesnešu apstiprināšanu kaislības sita augstu vilni, deputātam Kalnozolam izpelnoties aizrādījumu par deputātu ētikas kodeksa pārkāpšanu.

Toreiz Kalnozols aicināja tiesneša amatā neapstiprināt «meiteni». Pēc šī izteikuma Saeimas priekšsēdētāja deputātam izteica aizrādījumu, jo ētikas kodekss paredz, ka deputāts respektē cilvēktiesības un argumentācijai neizmanto atsaukšanos uz sava oponenta dzimumu.

Vairāki kolēģi tolaik debatēs kritizēja Kalnozolu, iestājoties par tiesnešu kandidātiem, kuri saņēmuši nepelnītu attieksmi no parlamentārieša.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu