Rīgā no degoša dzīvokļa izglābj sešus cilvēkus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Ceturtdien ugunsdzēsēji no degoša dzīvokļa divstāvu dzīvojamajā mājā Skodas ielā, Rīgā, izglābuši sešus cilvēkus, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

No izglābtajiem cilvēkiem trīs bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Izsaukumu uz ugunsgrēku VUGD saņēma plkst.14.44. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg ēkas pirmā stāva dzīvoklis 15 kvadrātmetru platībā. Cilvēki tika glābti, izmantojot izbīdāmās kāpnes. Plkst.17.08 ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt plkst.21.40 VUGD saņēma izsaukumu uz Emmas ielu Rīgā, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, no piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvokļa bija jūtama deguma smaka. Ugunsdzēsējiem ierodoties, konstatēts, ka ēkas pirmā stāva dzīvoklī piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,5 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts pirms VUGD ierašanās un tajā cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, apgaismes laterna, elektrības balsts, divas vieglās automašīnas, garāža, pirts, ēkas grīda, dzīvojamā māja un sodrēji divu ēku dūmvados.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šā gada 21.septembra plkst. 6.30 līdz 22.septembra plkst. 6.30, VUGD saņēma 44 izsaukumus, no kuriem 14 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet septiņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu