Ceturtdien izglābti astoņi mežā apmaldījušies cilvēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Ceturtdien glābēji palīdzējuši no meža izkļūt astoņiem cilvēkiem, kuri bija apmaldījušies, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Talsu novada Ārlavas pagastā mežā apmaldījās sieviete, Ropažu novada Zaķumuižā mežā bija apmaldījies vīrietis, bet Tukuma novada Pūres pagastā mežā bija apmaldījušies divi cilvēki.

Savukārt Madonas novada Liezēres pagastā apmaldījās sieviete, bet Ventspils novada Puzes pagastā mežā apmaldījās trīs sievietes.

Visos gadījumos apmaldījušies cilvēki tika atrasti.

Šonedēļ glābēji katru dienu vairākkārt steidzās palīgā cilvēkiem, kuri bija apmaldījušies mežā. Dienestā skaidro, ka iemesli, kādēļ cilvēki apmaldās ir dažādi - kāds aizraujas ar sēņošanu vai ogošanu un nepamana, kur aizgājis, bet cits uzticas ierīcēm, kuras izlādējas vai sēņo sev nepazīstamās vietās.

Lai došanās mežā nebeigtos ar apmaldīšanos, VUGD aicina iedzīvotājus neaizmirst par drošību un ņemt vērā vairākus drošības ieteikumus, piemēram, informējiet savus piederīgos par to, kurā vietā plānots sēņot vai ogot, kā arī laiku, kad plānots atgriezties. Tāpat nevajadzētu mežā doties vienam.

Ierodoties mežā, vajadzētu arī palūkojieties visapkārt - dzelzceļš, ceļi, zīmīgi koki vai dabas objekti var būt labi orientieri apmaldīšanās gadījumā.

Ja tomēr sanāk apmaldīties, nevajag krist panikā, norāda VUGD. Glābēji aicina šādā gadījumā apsēsties, atpūsties, censties noorientēties apvidū un tikai tad sākt atpakaļceļu. Ja pašu spēkiem neizdodas izkļūt no meža, jāzvana glābējiem pa tālruni 112.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu