Šodien paziņos, ko ietvers ilgi gatavotais jaunais mācību saturs un izglītības reforma

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Šodien plkst.12 Aspazijas bulvārī 24, Rīgā, notiks preses konference, kurā sabiedriskajai apspriešanai tiks nodots jaunā mācību satura projekts un vadlīnijas mācīšanās pieejas ieviešanai skolās Latvijā, lai attīstītu skolēnu kompetences.

Sabiedriskajai apspriešanai tiks nodots visaptverošs mācību saturu aprakstošs dokuments, uz kura pamata adaptēs un nākamā gada sākumā Ministru kabinetā apstiprināšanai iesniegs pirmsskolas izglītības vadlīnijas, pamatizglītības standartu un vispārējās vidējās izglītības standartu. Tie noteiks obligāti sasniedzamos rezultātus - zināšanas, prasmes un attieksmes dzīvei 21.gadsimta sabiedrībā.

Valsts izglītības satura centrs (VISC) ir ierosinājis dziļas pārmaiņas izglītības pieejā Latvijā, lai pirmo reizi vienotā sistēmā un pēctecīgi visos izglītības posmos - sākot no pirmsskolas, no tā brīža, kad bērns nonāk pirmsskolas izglītības iestādē, līdz 18 gadiem - pārskatītu mācību saturu un mācīšanas veidu, kādā skolotāji sadarbojoties organizē un vada skolēnu mācīšanos ikdienā. Pilnveidoto mācību saturu ieviesīs pakāpeniski piecos gados, sākot ar nākamo, 2018./2019., mācību gadu, uzsākot ieviest saturu pirmsskolas izglītībā, bet pēc tam secīgi nākamajos izglītības posmos. Turpmāko divu gadu laikā arī visu Latvijas skolu vadītājiem būs notikušas mācības par saturu un jauno mācīšanās pieeju, un šajā laikā būs izveidoti atbalsta materiāli skolēnam un metodiskie materiāli skolotājam.

Preses konferencē piedalīsies izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V), VISC vadītājs Guntars Catlaks, projekta vadītāja Velga Kakse, mācību satura izstrādes vadītāja Dace Namsone, mācību satura ieviešanas vadītāja Zane Oliņa, mācību satura izstrādes vadītājs dabaszinātņu jomā Pāvels Pestovs un mācību satura izstrādes vadītāja pirmsskolas posmā Agrita Miesniece.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu