Izdemolēts auto apdraud satiksmi un biedē bērnus. Vai policijai ir jāiesaistās?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aculiecinieks

Uz Rīgas pēdējās ielas, uz Beberbeķu ielas, jau nedēļu stāv un nu jau apdraud pārējo satiksmes dalībnieku drošību kāds pamests auto, tā raksta Tvnet lasītājs. 18.septembra naktī šis auto bez numura zīmēm, ar izsistu kreisās puses stiklu, bija parādījies meža ceļa līkumā, iebraukts krūmos. Pašā rīta agrumā par to tika ziņots policijai, kura faktu jau zināja.

Foto: Aculiecinieks

Kā novērojis Tvnet lasītājs, auto tur stāvēja teju nedēļu, ik pa laikam pie tā piebrauca kāds «interesents», kaut ko apskatīja un aizbrauca tālāk. Kādu dienu izsists arī priekšējais lukturis un atrauts bampers.

Līdz sestdienas naktī auto ticis izvilkts uz ielas braucamās daļas un izdemolēts -

izsisti logu stikli, nolauzts spogulis, stūre, ar ķieģeli mēģināts izsist priekšējo stiklu. Auto spārdīts ar kājām, kā liecina smilšainu apavu zoļu nospiedumi uz tā sāniem.

Lasītājs jautā - vai tiešām policijai nav kaut kas jādara ar šādu vraku?

Tas nu jau apdraud braucējus, jo stāv uz ielas tieši aiz 90 grādu pagrieziena pretējā braukšanas joslā.

Tāpat ārkārtīgi neomulīgi ir agrajos un un jau tumšajos rītos, kad skolēniem pa šo mežaino ielu jādodas garām uz autobusu, pieļaujot, ka kādi huligāni atkal ir šajā apvidū.

Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis TVNET sacīja, ka automašīna ir atzīta par vraku un

18.septembrī uzsākta lietvedība. Ir noteikts termiņš līdz 04.oktobrim un šajā laikā īpašnieks var pārvietot automašīnu, pēc šī termiņa beigām var tikt pieņemts lēmums par transportlīdzekļa piespiedu evakuāciju.

Automašīna nav bijusi meklēšanā. Tāpat policija centās sazināties ar automašīnas īpašnieku, tostarp ierodoties deklarētajā dzīvesvietā, taču viņa tur nebija.

Ziņot policijai var, zvanot pa tālruni 110 vai ziņojot caur mobilo aplikāciju. Saņemot informāciju, policija fiksē transportlīdzekli un atstāj uz vējstikla brīdinājumu par termiņiem, kurā laikā automašīnu ir jāpārvieto. Transportlīdzekļiem, kuriem ir derīga tehniskās apskates uzlīme, šis termiņš ir 45 dienas, savukārt bez tās – 15 dienas.

Pēc termiņa beigām, policisti pārbauda, vai transportlīdzeklis ir pārvietots vai nē. Gadījumā, ja mašīna joprojām stāv uz vietas, policisti izsauc evakuatoru, kas to aizved uz «Rīgas satiksmes» autostāvvietu.

Pamesto transportlīdzekļu īpašniekiem bez tehniskās apskates jāatceras, ka mašīnas pārvietošana uz citu pagalmu vai ceļa otro pusi, netiek uztverta kā policijas prasības izpilde. Transportlīdzeklis jāpārvieto uz garāžu, savu privāto teritoriju vai autostāvvietu, kur mašīna var stāvēt pat gadiem ilgi.

Evakuētās mašīnas tiek aizvestas uz «Rīgas satiksmes» autostāvvietu. Saskaņā ar likumu, transportlīdzekļa īpašniekam jāsamaksā visi evakuācijas izdevumi. Viens kilometrs ar evakuatoru maksā 2,79 eiro, diennakts autostāvvietā - 1,74 eiro, pēc tam - 0,43 eiro stundā. Ja 30 dienu laikā transportlīdzekļa īpašnieks nav ieradies pēc savas mašīnas, «Rīgas satiksmei» ir tiesības utilizēt šo transportlīdzekli. Tomēr parasti mašīnas utilizāciju veic pēc 90 dienām. Taču bieži vien transportlīdzekļa īpašnieks tā arī neierodas, un mašīna tiek nodota metāla pārstrādes uzņēmumam, ar kuru «Rīgas satiksme» noslēdz līgumu konkursa kārtā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu