Ķekavas dome atcēlusi visus priekšteču lēmumus attiecībā uz Pļavniekkalna sākumskolas pārbūvi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Ķekavas dome atcēlusi visus iepriekšējā sasaukumā pieņemtos lēmumus saistībā ar Pļavniekkalna sākumskolas pārbūvi, apstiprināja domē.

Tāpat deputāti lēmuši par divu darba grupu izveidi. Pirmās darba grupas uzdevums būs radīt jaunu vīziju par skolas projektu kopumā, savukārt otrā lems par kādreizējās Ķekavas sākumskolas telpu izmantošanu.

Uzsākot Pļavniekkalna sākumskolas pārbūvi, bija paredzēts, ka skolēni tiks izmitināti bijušās sākumskolas telpās. Tā kā skolas pārbūve nav sākta, nav vajadzības mācības pārcelt citur. Līdz ar to palicis neatrisināts jautājums, ko darīt ar vecajām telpām, skaidroja domē.

Darba grupu sastāvu paredzēts izveidot līdz 29.septembrim.

Kā ziņots, stājoties amatā, jaunā novada domas priekšsēdētāja Viktorija Baire (JKP) paziņoja, ka plāno atcelt visus iepriekšējās Ķekavas novada domes lēmumus par Pļavniekkalna sākumskolas pārbūvi. Viņa uzsvēra, ka pirms kādu lēmumu pieņemšanas ir jābūt skaidram, kas no skolas tiek sagaidīts - cik lielai tai jābūt, kāda ir nepieciešamā teritorija, kādai jābūt videi ap skolu. Tikai pēc tam varēs lemt par tālākajiem risinājumiem, pauda Baire.

Lēmumu nojaukt Pļavniekkalna sākumskolas ēku, lai tās vietā būvētu jaunu, iepriekšējā Ķekavas novada dome pieņēma 2016.gada septembrī. Skolas vecāki pirms lēmuma pieņemšanas protestēja pret šo domes ieceri, paužot, ka dome klaji ignorē Pļavniekkalna sākumskolas sabiedriskās apspriešanas rezultātus, vecāku padomes iebildumus un domes plānošanas daļas darbinieku ieteikumus.

Pļavniekkalna sākumskolas dēļ JKP Ķekavas novada domes jaunajā sasaukumā atteicās sadarboties ar līdzšinējo mēru Andi Damlicu («Reģionu alianse»).

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

    Tēmas

    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu