Deputāti atbalsta ierobežojumus partijām ziedot ne vairāk kā 30% ienākumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Inkēns/Saeimas kanceleja

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija šodien izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstīja likumprojektu, kas paredz, ka personas partijām varēs ziedot ne vairāk kā 30% ienākumu.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) piedāvātie grozījumi paredz Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā noteikt, ka fiziskās personas drīkstēs veikt dāvinājumus (ziedojumus) no saviem ienākumiem, kuru kopējais apmērs nedrīkstēs pārsniegt 30% no iepriekšējā taksācijas gadā šīs personas deklarētajiem ienākumiem.

Komisijas atbalstītās izmaiņas arī paredz noteikt, ka lēmumu par valsts budžeta finansējuma izmaksas apturēšanu partijām uz gadu varēs pieņemt tad, ja no šīs naudas neatbilstoši izlietoti vairāk nekā 10%.

Pašlaik lēmums par finansējuma apturēšanu uz gadu ir jāpieņem arī tad, ja neatbilstoši izlietoti kaut daži centi no valsts finansējuma, tāpēc nepieciešams noteikt samērīgāku regulējumu, skaidro KNAB pārstāvji. Tagad spēkā esošās sankcijas ir nesamērīgas ar pārkāpuma smagumu, norāda iestādē.

Par grozījumiem galīgajā lasījumā vēl būs jālemj Saeimai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu