Infrastruktūras atjaunošanai pēc plūdiem lūdz gandrīz € 3 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) pašvaldību infrastruktūras objektu atjaunošanai pēc plūdiem saņēmusi finansējuma pieprasījumus 2 899 192 eiro apmērā, informēja VARAM.

Kopumā finansējuma pieprasījumu iesniegušas 22 pašvaldības.

Pašvaldību iesniegtie dokumenti tiek izvērtēti un apkopoti. Vienlaikus tiek gatavots arī iesniegums Ministru kabinetam par līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas «Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem», skaidro ministrijā.

Tuvākajās dienās šis iesniegums tiks izsūtīts Finanšu ministrijai saskaņošanai. Tiklīdz Finanšu ministrija būs iesniegusi VARAM atzinumu par minēto rīkojuma projektu, VARAM to virzīs izskatīšanai uz valdības sēdi.

VARAM norāda, ka neviena pašvaldība līdz 25.septembrim nav iesniegusi aprēķinus par sniegto atbalstu iedzīvotājiem plūdu seku likvidēšanai saistībā ar mājokļiem.

Kā ziņots, lai savlaicīgi aprēķinātu vajadzīgā finansējuma apmērus plūdu seku novēršanai pašvaldībās, informāciju par pašvaldību infrastruktūras objektiem nodarītajiem zaudējumiem ministrija lūdza sagatavot līdz 20.septembrim, savukārt aprēķinus par privāto mājokļu atjaunošanu un pašvaldību sniegto atbalstu iedzīvotājiem - līdz 2.oktobrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu