Pusaudzis salauzis abas rokas jaunajā centra rotaļu laukumā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunajā rotaļu laukumā Centra kvartālā, Krišjāņa Barona ielā, Rīgā 13 gadus vecs zēns izkritis no šūpolēm un lauzis abas rokas, otrdien vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums «Panorāma».

7000 kvadrātmetru plašo, moderno Centra sporta kvartālu Krišjāņa Barona ielā oficiāli atklāja vien septembra vidū, un aizvadītās nedēļas nogalē tajā bijis daudz apmeklētāju.

Pusaudža māte bija nobažījusies, ka rotaļu laukumā ir daudz pusaudžu, bet neviens nepaskaidro drošības noteikumus. «Dēls par tām šūpolēm stāstīja, ka tās ir nedrošas. No vienas puses, ir ļoti asas izjūtas un bērniem patīk.

Bet izskatījās tik augstu, ka nokrītot var dabūt traumu.

Nākamajā dienā tā arī sanāca. Viņi bija vairāki bērni .. visi kopā. Kaut kā pa strauju iegriež, un, ātrumā braucot, no trīs metru augstuma viņš nokrita,» stāstīja bērna mamma Natālija Kalna.

Bērnu ķirurgs Jānis Upenieks raidījumam norādīja, ka šādi negadījumi rotaļu laukumos nav retums - skrambas un brūces tiek dziedētas mājās, savukārt slimnīcā nonāk tie, kuriem lauzti kauli un iegūtas mugurkaula traumas. Tāpat viņš skaidroja, ka ir novērota tendence - tiklīdz kāda jauna izklaides vieta tiek atklāta, no turienes slimnīcā nogādā cietušos, un šī reize nav izņēmums. Lauztus kaulus, pēc viņa teiktā, neizslēdz arī sertificēta tehnika rotaļu laukumā.

Bērnu laukuma vadītāja Inese Ļubinska skaidroja, ka drošību laukumā uzmana seši cilvēki un 19 novērošanas kameras. Viņa aicināja bērnus lasīt noteikumus, ievērot brīdinājumus un ierīču lietošanas ierobežojumus, kas rakstīti uz zīmēm.

Bērniem līdz 18 gadiem, ienākot laukumā, jābūt kopā ar vecākiem vai pieaugušo. Savukārt vecākiem jābūt atbildīgiem par saviem atvasēm.

Tikmēr patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) nav saņēmis sūdzības par jauno rotaļu laukumu. Taču centra eksperti apsver iespēju veikt riska novērtējumu. Šobrīd nav normatīvo aktu, lai PTAC pārbaudītu katru uzbūvēto laukumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu