Lidostā «Rīga» šorīt mācībās simulēs bīstamu ķīmisko vielu noplūdi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Starptautiskajā lidostā «Rīga» šorīt no plkst.8.15 līdz 10.30 sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD) notiks ārkārtas situāciju mācības, kurās tiks simulēta bīstamu ķīmisko vielu noplūde lidlauka teritorijā, aģentūru LETA informēja lidostas Komunikācijas vienības vadītāja Laura Karnīte.

Mācības neietekmēšot lidostas ikdienas darbību - lidojumi notiks pēc saraksta un pasažieri tiks apkalpoti ierastajā kārtībā, sola lidostā. Mācības arī neapdraudēšot cilvēku veselību vai dzīvību, kā arī neradīšot piesārņojumu apkārtējai videi.

Kā pastāstīja Karnīte, mācību scenārijs paredz, ka izkraušanas darbu laikā no gaisa kuģa sākas bīstamas ķīmiskas vielas noplūde, ir cietušie. Mācību laikā tiks iedarbināta trauksmes sirēna un notikuma vietā ieradīsies lidostas ārkārtas situāciju dienesti un VUGD. Mācību laikā operatīvie dienesti uz lidostu dosies kā uz reālu izsaukuma vietu, tāpēc lidosta aicina iedzīvotājus izturēties ar sapratni pret operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem.

Mācību mērķis ir lidostas ārkārtas situāciju dienestu un VUGD savstarpējās sadarbības efektivitātes paaugstināšana.

Lidosta šorīt aicina pasažierus un lidostas viesus saglabāt mieru, dzirdot trauksmes sirēnas un redzot operatīvo glābšanas dienestu darbības mācību norises vietā.

Starptautiskā lidosta «Rīga» ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas «Rīga» ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 60, bet vasaras sezonā - uz gandrīz 90 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2016.gadā lidosta «Rīga» apkalpoja vairāk nekā 5,4 miljonus pasažieru - gandrīz 45% no kopējā Baltijas valstu pasažieru skaita.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu