ZZS deputāts komisijas sēdē aicina neuztraukt veselības ministri

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Trešdien notikušajā Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē tās priekšsēdētājs Andris Bērziņš (ZZS) aicināja šobrīd neuztraukt veselības ministri Andu Čakšu.

Sēdē deputāts Andrejs Klementjevs (S) lūdza Veselības ministrijas (VM) pārstāvjus paskaidrot, kāpēc ministrijas bijušais valsts sekretārs Kāris Ketners pārcelts Finanšu ministrijas (FM) jaunizveidotā Ēnu ekonomikas apkarošanas koordinācijas departamenta direktora amatā, tādējādi neuzņemoties nekādu atbildību par e-veselības ieviešanas problēmām.

Deputāte Aija Barča (ZZS) norādīja, ka tas ir jautājums ministrei, kam piekrita arī Bērziņš. Klementjevs atgādināja, ka sēdē šodien nepiedalās pati ministre. Savukārt Bērziņš uz to atbildēja, sakot, ka ministri tagad nevajadzētu uztraukt. «Mēs nevaram ministri arī uztraukt tagad, vai ne,» deputātiem jautāja Bērziņš.

Kā ziņots, Čakša žurnālistiem iepriekš pauda, ka viņai nākamā gada janvārī gaidāms mazulis.

Ministre norādīja, ka strādās «līdz galam» un viņai nav nekādu domu par atkāpšanos, jo uzskata, ka ar saviem pienākumiem tiek galā labi. Uz jautājumu, vai pēc mazuļa dzimšanas ministre būtu gatava atgriezties amatā, Čakša atbildēja, ka vēlas sakārtot veselības aprūpi, taču, ņemot vērā, ka notikumi var būt dažādi, viņa nevēlas skriet tiem pa priekšu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu