«Oligarhu komisijas» vadītāja grib vētīt žurnāla «Ir» akcionārus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

«Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītāja Inguna Sudraba (NSL) rosinājusi atbalstīt komisijas slēgtajā daļā izskatīt Jura Paidera iesniegumu, kurā komisija tiek mudināta pievērst uzmanību žurnāla «Ir» izdevēja – AS «Cits medijs» akcionāru sastāvam un iesaistīties minētās akciju sabiedrības patiesā labuma guvēju noskaidrošanā.

Savulaik tieši žurnālā «Ir» tika publicētas tā dēvētās oligarhu sarunas, kuras sabiedrībā raisīja plašu rezonansi.

Saeimas deputāts Andrejs Judins sociālajā tīklā «Twitter» norādījis, ka viņam nav nekādu iebildumu pret Paidera vēlmi iegūt informāciju par AS «Cits medijs», tomēr izbrīnot Sudrabas vēlme šo jautājumu skatīt parlamentārās komisijas sēdē.

«Manuprāt, ierosinājums iekļaut šo jautājumu slēgtās sēdes dienaskārtībā ir kārtējais mēģinājums novirzīt izmeklēšanas komisijas darbu no valsts sagrābšanas pazīmju un kriminālprocesa kvalitātes analizēšanas uz jautājumiem, kam nav nekāda sakara ar parlamentārās izmeklēšanas mērķi,» raksta politiķis.

Judins jau iepriekš paudis kritiku komisijas darbam. Viņš norādījis, ka «Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas pašreizējais darbs neatbilst mērķim izmeklēt un analizēt iespējamo valsts sagrābšanu.

Judins atzinis, ka komisija nosacīti ir sadalījusies, kur vienā pusē ir viņš un deputāts Ritvars Jansons (VL-TB/LNNK) un otrā puse ir pārējā komisija.

Parlamentārās izmeklēšanas komisija par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā tika izveidota šā gada 21.jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu