AM par € 74 450 iegādāsies zemi Ādažu poligona teritorijas paplašināšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Aizsardzības ministrija (AM) par 74 450 eiro plāno iegādāties zemi Sējas novadā Ādažu poligona teritorijas paplašināšanai.

Ņemot vērā Nacionālo bruņoto spēku (NBS) mācību infrastruktūras turpmāko plānoto attīstību, turpmākajos gados prognozējama poligona noslodzes palielināšanās, nodrošinot uzņemošās valsts atbalstu sabiedroto spēku klātbūtnei Latvijas teritorijā. Paplašinot poligona teritoriju, tiks nodrošināti atbilstoši apstākļi nodarbību vietu pilnveidošanai, jaunu nodarbību vietu izveidei un rasta iespēja vairākām NBS un sabiedroto apakšvienībām veikt apmācības vienlaicīgi.

Poligona infrastruktūras attīstības un teritorijas paplašināšanas īstenošanai nepieciešams no zemes īpašnieka atsavināt nekustamo īpašumu «Dzintarskujas» 1,2 hektāru platībā ar mežaudzi. Īpašuma tirgus vērtība noteikta 20 081 eiro apmērā.

Tāpat AM iecerējusi atsavināt īpašumu «Gāršnieki». Tas sastāv no zemes vienības 22,7 hektāru platībā ar mežaudzi un robežojas ar esošo Ādažu poligona teritoriju. Īpašuma tirgus vērtība ir 31 056 eiro.

Šajā novadā AM noskatījusi vēl vienu 23 313 eiro vērtu zemes gabalu 2,5 hektāru platībā.

Īpašumu īpašnieki piekrituši atlīdzības apmēram.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu