VDI lems, vai sākt administratīvo lietu par bērna nodarbināšanu Valdemāra ielas bruģēšanas darbos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts darba inspekcija (VDI) lems, vai ierosināt administratīvā pārkāpuma lietu saistībā ar bērna nodarbināšanu Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielas bruģēšanas darbos, informēja VDI.

VDI skaidroja, ka tā brīvdienās sociālajos tīklos saņēma ziņu par bērna nodarbināšanu ceļu būvdarbos Krišjāņa Valdemāra ielā.

«Šobrīd VDI ir uzsākusi sadarbību ar Rīgas Pašvaldības policiju, kuras rīcībā ir konkrētās lietas materiāli. VDI lems par administratīvās pārkāpuma lietas saistībā ar bērnu un pusaudžu nodarbināšanu ierosināšanu, tiklīdz VDI saņems materiālus,» norādīja inspekcijā.

Ceļu būves firmas «Binders», kas šajā ielas posmā veic būvdarbus, pārstāve Vita Noriņa aģentūrai LETA par konkrēto gadījumu paskaidroja, ka, tuvojoties darbu izpildes termiņam, tika strādāts arī sestdienās un svētdienās. Pēc viņas teiktā, tika mobilizēti visi tobrīd uzņēmuma rīcībā esošie resursi, tostarp arī darbu izpildītāji, lai līdz mēneša beigām noteiktais darba apjoms tiktu padarīts.

«Kāda apakšuzņēmēja darbinieks uz objektu svētdien paņēma līdzi savu dēlēnu, jo neesot bijis citu iespēju bērnu pieskatīt. Sākotnēji vienojušies, ka puisēns centīsies laiku pavadīt tēva mašīnā, spēlējoties ar planšeti, taču zēnam visai ātri šī nodarbe apnikusi, un viņš lūdzis iespēju palīdzēt darbos. Tēvs piekritis, noinstruējis zēnu - ko, kādā apjomā un cik tālu viņam atļauts darboties, iedota atstarojošā veste, darba cimdi. Puika pildījis ķerru ar bruģakmeņiem, ievērojot piekodinājumu nepiepildīt to līdz malai un pievedis materiālu turpat blakus esošajiem bruģētājiem,» skaidroja Noriņa.

Viņa uzsvēra, ka šis ir tikai viens atsevišķs gadījums, ņemot vērā minētos apstākļus.

«Uzņēmums apzinās notikuma cilvēciskos aspektus un izprot tēva lēmumu, taču esam pārrunājuši ar viņu šo gadījumu un brīdinājuši, ka nekas tamlīdzīgs nedrīkst atkārtoties. Uzņēmums arī apzinās tās normas un prasības, kas šajā gadījumā pārkāptas. Ja atbildīgās institūcijas uzskatīs par nepieciešamu reaģēt un sodīt atbildīgos par būvdarbu organizāciju objektā, respektēsim to,» piebilda Noriņa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu