Latvijas armija Ukrainā nogādās astoto labdarības sūtījumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: seržants Ēriks Kukutis, Latvijas armija

Latvijas Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji nedēļas nogalē dosies ceļā uz Ukrainu, lai nogādātu astoto humānās palīdzības kravu Ukrainas bruņoto spēku karavīriem, viņu ģimenēm un Austrumukrainā cietušajiem civiliedzīvotājiem, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Humānās palīdzības sūtījumu 22 tonnu apmērā - apģērbu, apavus, segas un gultasveļu, ko šoreiz sarūpējušas gan Zviedrijas nevalstiskās organizācijas, gan Latvijas uzņēmēji un iedzīvotāji, aizsardzības nozares pārstāvji nodos Ukrainas labdarības fondiem Slovjanskā, kas to ar Ukrainas Nacionālās gvardes karavīru starpniecību nogādās Ukrainas bruņoto spēku karavīriem, viņu tuviniekiem un civiliedzīvotājiem, kas cietuši no karadarbības Austrumukrainā.

Slovjanskā Nacionālo bruņoto spēku virskapelāns Elmārs Pļaviņš arī vadīs profesionālās apmācības semināru Ukrainas bruņoto spēku kapelāniem un lekcijas karavīriem, sniedzot garīgu atbalstu.

Jau ziņots, ka no šā gada 31. jūlija līdz 5. augustam Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skolā Cēsīs viesojās 25 Ukrainā kritušo karavīru bērni, kas kopā ar jaunsargiem piedalījās dažādās sporta aktivitātēs, devās ekskursijās, apmeklēja atpūtas kompleksu «Rakši», Latvijas Dabas muzeju un Vecrīgu, atpūtās Jūrmalā, kā arī piedalījās atrakcijās piedzīvojumu parkā «Ozolkalns».

Jau ceturto gadu Latvijas aizsardzības nozare sniedz atbalstu militārā konflikta rezultātā cietušajiem Ukrainas karavīriem un viņu ģimenēm. Kopš 2014. gada vasaras Ukrainas bruņoto spēku un Ukrainas Nacionālās gvardes karavīru bērni saņem sūtījumus, sākot skolas gaitas, kā arī dāvanas Ziemassvētkos, uz Ukrainu nosūtītas vairākas kravas ar humāno palīdzību. Šogad humānās palīdzības kravas nogādātas tieši Doņeckas apgabalā, kur palīdzība gan karavīriem, gan civiliedzīvotājiem nepieciešama visvairāk.

Nacionālo bruņoto spēku Kapelānu dienests un Psihologu dienests regulāri sadarbojas ar Ukrainas armijas atbildīgajām struktūrvienībām, lai sniegtu atbalstu Ukrainas karavīriem un civiliedzīvotājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu