NEPLP lūgs € 180 000 LTV autonomo elektroenerģijas padeves avotu nomaiņai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) plāno vērsties Ministru kabinetā (MK) ar lūgumu piešķirt 180 000 eiro no valsts budžeta programmas «Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem», lai nomainītu Latvijas Televīzijas (LTV) ēkā uzstādītos autonomos elektroenerģijas padeves avotus (UPS), pastāstīja padomes priekšsēdētāja Dace Ķezbere.

Viņa sacīja, ka padome ar savu lēmumu vērsīsies Kultūras ministrijā, lai tālāk varētu lūgt MK apsvērt iespēju piešķirt līdzekļus LTV uzstādīto UPS nomaiņai.

Kā ziņots, otrdien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē tika izskatīts NEPLP priekšlikums virzīt tālākai izskatīšanai Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā atkārtoti izskatīt 2018.gada valsts budžeta projektā trīs svarīgākās mediju nozares prioritātes, kuras MK iepriekš nolēma nevirzīt tālākai izvērtēšanai.

Viena no prioritātēm, kuru tika lūgts izskatīt, bija LTV uzstādīto UPS nomaiņa, kam 2018.gadā nepieciešami 180 000 eiro, jo esošā tehnika ir novecojusi un rodas bažas par to, kā LTV varēs nodrošināt nepārtrauktu pārraidi elektroenerģijas zuduma gadījumā.

Deputāti NEPLP priekšlikumu nolēma nevirzīt atkārtotai izskatīšanai.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Inese Laizāne (VL-TB/LNNK) aģentūrai LETA iepriekš norādīja, ka, atbilstoši likumam, NEPLP pati ir tiesīga vērsties gan Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā, gan MK ar priekšlikumu izskatīt valsts budžeta finansējuma piešķiršanu nozares prioritāro pasākumu īstenošanai.

Savukārt Ķezbere aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja, ka, atbilstoši komisijas prasītajam, padome iesniedza trīs valsts budžeta projektā prioritāri risināmus jautājumus – UPS nomaiņa LTV, LTV svētku pasākumu translācija vai Latvijas Radioteātris un nozares pētniecība. Tomēr, pēc Ķezberes teiktā, izskatās, ka NEPLP nāksies atkārtoti par šiem jautājumiem vērsties MK, jo, piemēram, ja laicīgi netiks LTV nomainīts UPS, tad agri vai vēl var nākties tam nepieciešamos līdzekļus atvēlēt no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu