Vējonis: Mediju lomas nostiprināšanai, iespējams, nepieciešams jauns regulējums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Mediju lomas nostiprināšanai, iespējams, nepieciešams jauns regulējums, tikšanās laikā ar Eiropas Komisijas pirmo viceprezidentu Fransu Timmermansu norādīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta preses padomnieks Jānis Siksnis, Vējonis norādīja, ka ir svarīgi uzlabot kvalitatīvu mediju finansiālo stāvokli, kā arī novērst neskaidrības par mediju īpašuma tiesībām, lai iedzīvotāji saņemtu objektīvu informāciju par sabiedrībā notiekošo. Tādēļ, iespējams, nepieciešams jauns regulējums šajā jomā, viņš pauda. «Stipriem medijiem ir ļoti liela nozīme demokrātiskā sabiedrībā,» sacīja Vējonis.

Valsts prezidents arī informēja par reformu procesu Latvijā, kas nesen saņēmis augstu OECD vērtējumu. «Es ceru, ka tas būs stimuls iesākto izglītības un veselības jomas reformu pabeigšanai, kā arī pārejai uz efektīvāku valsts pārvaldi. Tāpat svarīgi, lai tiktu ieviesti jau pieņemtie uzlabojumi tieslietu jomā,» teica Vējonis.

Amatpersonas bija vienisprātis, ka nepieciešamas aktīvas diskusijas par Eiropas Savienības (ES) nākotni. «Eiropai ir jābūt vienotai, bez dalījuma līnijām un bez ievērojamām atšķirībām atsevišķu dalībvalstu starpā. Būtiski ir rīkoties un būt daļai no aktīvās Eiropas,» akcentēja Vējonis.

Kā ziņots, Timmermansam šodien vizītes laikā Latvijā plānots Žaņa Lipkes memoriāla apmeklējums, kā arī paredzēta dalība diskusijā par ES nākotni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu