NEPLP Latvijas Radio valdē ieceļ Unu Klapkalni un Mārīti Tukišu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA, publicitātes

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) pirmdien, 2.oktobrī, lēma par Valsts SIA «Latvijas Radio» (LR) valdes locekļu iecelšanu. Padome LR valdes priekšsēdētāja amatā uz turpmākajiem pieciem gadiem vienbalsīgi apstiprināja Unu Klapkalni un valdes locekļa finanšu vadības jautājumos amatā uz turpmākiem pieciem gadiem vienbalsīgi apstiprināja Mārīti Tukišu.

Klapkalnei ir plaša pieredze vadošos amatos gan valsts pārvaldē, gan privātajā sektorā. Pēdējos 10 gadus viņa bijusi Nacionālās informācijas aģentūras LETA valdes locekle, kopš 2016.gada bijusi gan LETA, gan ziņu portāla TVNET valdes priekšsēdētāja. U.Klapkalne ir arī Rīgas Ekonomikas augstskolas (SSE Riga) Mentoru kluba valdes locekle. U.Klapkalnei ir maģistra grāds biznesa vadībā (MBA).

Tukiša kopš 2002.gada strādājusi dažādos amatos Radio Skonto Grupā, kopš 2008.gada bijusi SIA Radio Skonto administratīvās struktūrvienības vadītāja, kopš 2009.gada – SIA Skonto Reklāma administratīvās struktūrvienības vadītāja. M.Tukišai ir profesionālais maģistra grāds uzņēmumu un organizāciju vadīšanā.

NEPLP ir izvirzījusi galvenos uzdevumus jaunajai valdei, to skaitā par prioritātēm uzskatāmi darbs pie 2018.gada sabiedriskā pasūtījuma un budžeta izstrādes, jaunas atalgojuma sistēmas izveide, LR stratēģijas izstrāde, strukturālo reformu īstenošana LR, kā arī sadarbības principu ar trešajām pusēm izstrāde, piesaistot finansējumu satura veidošanai.

NEPLP arī lēma, ka LR finanšu direktors Juris Gavars turpina pildīt pagaidu valdes locekļa pienākumus.

Visus kandidātus izvērtēja īpaši izveidota LR valdes locekļu amata kandidātu nominācijas komisija. Komisijas vadītājs bija NEPLP priekšsēdētāja vietnieks Ivars Āboliņš, tajā strādāja arī NEPLP locekļi Patriks Grīva un Gunta Līdaka, Pārresoru koordinācijas centra pārstāvis Vladislavs Vesperis, kā arī eksperti – biedrības «Par legālu saturu» izpilddirektore, bijusī NEPLP priekšsēdētāja vietniece, NEPLP Sabiedriskās konsultatīvās padomes priekšsēdētāja Dace Kotzeva un Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta Latvijas pārstāvniecības vadītājs Andris Grafs.

Pēc otrās kandidātu izvērtēšanas kārtas uz LR valdes priekšsēdētāja amatu kandidēja divi kandidāti, savukārt uz LR valdes locekļa finanšu vadības jautājumos amatu kandidēja trīs kandidāti, no kuriem viens savu kandidatūru atsauca.

NEPLP arī ir vērsusi Saeimas Cilvēktiesību komisijas un Kultūras ministrijas vērību uz faktu, ka šobrīd pastāv pretrunas starp NEPLP likumu, Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumu un MK noteikumiem Nr.686. Šobrīd likums liedz konkursa norises gaitā izpaust kandidātu vārdus un nodot viņu kandidatūras sabiedriskai apspriešanai. NEPLP atvainojas visiem, kuru vārdi dažādu spekulāciju rezultātā ir izskanējuši saistībā ar šo konkursu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu