LŽA: Klapkalnes iecelšana LR vadītājas amatā vieš cerības par konstruktīva dialoga veidošanu ar NEPLP

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Bijušās nacionālās informācijas aģentūras LETA un portāla «Tvnet» valdes priekšsēdētājas Unas Klapkalnes iecelšana Latvijas Radio (LR) valdes priekšsēdētājas amatā vieš cerības par konstruktīva dialoga veidošanu ar Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP), norādīja Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA) valdes priekšsēdētāja Rita Ruduša.

«Mūs kā LŽA priecē fakts, ka valdes priekšsēdētāja amatā ir izvēlēta augstas raudzes mediju profesionāle,» sacīja Ruduša.

Viņa norādīja, ka tas ir svarīgi, ka Klapkalne pārstāv mediju, kas lepojas ar augstu redakcionālās neatkarības līmeni un ir veterāns Latvijas mediju tirgū.

Asociācijas valdes priekšsēdētāja sacīja, ka Klapkalnes paziņojums sākt darbu LR valdē, tiekoties ar LR darbiniekiem, kā arī viņas uzsvars uz konstruktīva dialoga veidošanu, vieš cerību, ka procesu vadība LR būs balstīta uz abpusējās cieņas principu, jo, viņasprāt, līdz šim bija pietrūcis dialogs starp LR un NEPLP.

Savukārt runājot par jauno LR valdes locekli finanšu vadības jautājumos Mārīti Tukišu, Ruduša sacīja, ka ir svarīgi redzēt, kā viņa strādās jaunajā amatā.«Varu pateikt to, ka Marītei Tukišai acīmredzami ir pieredze komercmediju finanšu vadībā, un gribētos izteikt cerību, ka viņa ātri spēs apgūt sabiedriskā medija specifiku, jo tā noteikti atšķiras no komercmedijiem,» norādīja LŽA priekšsēdētāja.

Kā ziņots, NEPLP pirmdien apstiprinājusi LR valdes priekšsēdētājas amatā Unu Klapkalni, bet valdes locekļa finanšu vadības jautājumos amatā apstiprināta Mārīte Tukiša.

Abas valdes locekles izvēlētas konkursa kārtībā, kurā kopumā pieteicās gandrīz 30 pretendentu. Gan Klapkalne, gan Tukiša amatos apstiprinātas uz turpmākajiem pieciem gadiem.

Klapkalnei ir plaša pieredze vadošos amatos gan valsts pārvaldē, gan privātajā sektorā. Pēdējos desmit gadus viņa bijusi Nacionālās informācijas aģentūras LETA valdes locekle un kopš 2016.gada bijusi gan LETA, gan ziņu portāla «Tvnet» valdes priekšsēdētāja. Klapkalne ir arī Rīgas Ekonomikas augstskolas («SSE Riga») Mentoru kluba valdes locekle un viņa ieguvusi maģistra grādu biznesa vadībā (MBA).

Tukiša kopš 2002.gada strādājusi dažādos amatos «Radio Skonto Grupā». Kopš 2008.gada viņa bijusi SIA «Radio Skonto» administratīvās struktūrvienības vadītāja, savukārt kopš 2009.gada – SIA «Skonto Reklāma» administratīvās struktūrvienības vadītāja. Tukišai ir profesionālais maģistra grāds uzņēmumu un organizāciju vadīšanā.

Kā žurnālistiem sacīja NEPLP loceklis Ivars Āboliņš, lēmums par Klapkalnes un Tukišas iecelšanu amatos LR valdē bija vienbalsīgs. «Tas uzticības kredīts, ko mēs esam devuši jaunajiem valdes locekļiem, ir ļoti liels. Visās viņu intervijās paustais redzējums sakrīt arī ar mūsu redzējumu gan par strukturālajām reformām, gan par algu reformu, gan par sadarbības nosacījumiem sponsorēšanas jautājumos ar trešajām personām,» uzsvēra Āboliņš.

Klapkalne aģentūrai LETA norādīja, ka jaunās valdes turpmākais darbs ietvers LR budžeta veidošanu, darba samaksas sistēmas sakārtošanu, kā arī darbības plāna izstrādi nākamajiem gadiem. «Tā ir prioritāte – tur nav citu jautājumu,» sacīja jaunā LR valdes priekšsēdētāja.

Taujāta, kāda turpmāk varētu būt sadarbība ar NEPLP, Klapkalne uzsvēra, ka viņa ir vērsta uz sadarbību. «Strādājot sabiedriskajā medijā, tas ir viens no priekšnosacījumiem - jāspēj sadarboties gan ar pasūtītājiem, gan ar sabiedrību kopumā, gan ar sadarbības partneriem un Latvijas Televīziju,» norādīja Klapkalne, vienlaikus uzsverot, ka svarīgi ir nodrošināt, lai sabiedriskajam medijam būtu nevainojama reputācija visos aspektos.

Savukārt Tukiša aģentūrai LETA sacīja, ka gan NEPLP, gan LR galvenais uzdevums ir darboties sabiedrības interesēs. Tāpat viņa pauda viedokli, ka gan NEPLP, gan arī LR, ir vienādi mērķi, tādēļ sadarbībā ar padomi nebūs problēmu.

Vienlaikus kā vienu no svarīgi risināmajiem jautājumiem Tikuša minēja LR redakcionālās neatkarības un medija uzticamības stiprināšanu, lai publiskajā telpā vairāk nebūtu negatīvu asociāciju un viedokļu par sabiedrisko mediju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu