Norādot uz nerezultatīvu diskusiju, divas mediķes pamet Čakšas rosināto sarunu par «Rigvir»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Norādot uz nerezultatīvu diskusiju par medikamenta «Rigvir» iekļaušanu kompensējamo zāļu sarakstā, ārste Ināra Rubene un Rīgas Stradiņa universitātes profesore, psihiatre Santa Purviņa pametušas tikšanos pirms tās beigām.

Rubene norādīja, ka uz sarunu ieradās, lai ar Veselības ministriju (VM) pārrunātu argumentus, onkologu vēstulē minēto pētījuma analīzi un konkrētus pētījumus, bet, viņasprāt, pasākums izvērties kā «Rigvir» prezentācija.

Ārste pauda, ka saruna nebija rezultatīva un tikai «pasākums ķeksītim», kur «Rigvir» pilnā sastāvā varējis izvērsties. «Es atbraucu no Norvēģijas lieki. Nevarēju parunāt ar institūciju pārstāvjiem, jo man bija jāklausās «Rigvir» kārtējie argumenti, kas jau simtreiz dzirdēti,» sacīja Rubene.

Arī Purviņa, kura sarunu telpu pameta neilgi pirms Rubenes, norādīja, ka sarunas gaitā uz nevienu no onkologu vēstulē paustajiem jautājumiem atbilde netika sniegta, un līdz loģiskam iznākumam tā arī neizdevās nonākt.

Purviņa norādīja, ka nebija plānojusi ierasties uz diskusiju, bet tomēr ieradās, jo «Rigvir» pārstāve Dace Baltiņa esot publiski izteikusies, ka profesores apgalvojumi ir meli. Tomēr uz jautājumu, kādi īsti bijuši Purviņas meli, atbildi viņa arī nesaņēma.

Kā vēstīts, veselības ministre Anda Čakša pirmdien organizēja tikšanos ar medikamenta «Rigvir» kritiķiem un atbalstītājiem. Uz tikšanos tika aicināti speciālisti, kas rakstīja VM vēstuli par «Rigvir», ārsti, kas izraksta šo medikamentu, «Rigvir» pārstāvji un arī citi sabiedrības pārstāvji, kas aktīvi iesaistījušies šajā diskusijā.

Vairākas ārstu profesionālās organizācijas gada sākumā prasījušas VM izvērtēt zāļu «Rigvir» atrašanos kompensējamo zāļu sarakstā un zāļu reģistrā, uzskatot, ka pierādījumi «Rigvir» efektivitātei ir nepietiekami. VM savu lēmumu par medikamenta «Rigvir» izņemšanu no kompensējamo medikamentu saraksta nav mainījusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu