Izstrādā jaunus pētījumus, lai «Rigvir» varētu reģistrēt arī Eiropas Zāļu aģentūrā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Patlaban tiek gatavoti jauni pētījumi par medikamentu «Rigvir», kas ļaus medikamentu virzīt tālāk centrālajai reģistrācijai Eiropas Zāļu aģentūrā, šodien žurnālistiem teica «Rigvir» holdinga izpilddirektore Kristīne Jučkoviča.

Uz jautājumu, kad šādiem pētījumiem būtu jābūt pabeigtiem, viņa norādīja, ka neko sīkāk nevar skaidrot, jo tā ir konfidenciāla informācija no Eiropas Zāļu aģentūras puses, kā arī uzņēmuma komercinformācija.

Vienlaikus Jučkoviča norādīja, ka Eiropas līmeņa pētījumu veikšana par «Rigvir» esot uzņēmuma apņemšanās, turklāt arī uzņēmuma zinātniskais centrs būs atvērts gadu mijā, tāpēc process notiekot.

Jau ziņots, ka šodien pēc diskusijas par medikamenta «Rigvir» iekļaušanu kompensējamo zāļu reģistrā veselības ministre Anda Čakša atzina, ka informācijas konfidencialitātes dēļ ministrija atbildes uz visiem jautājumiem par medikamentu šobrīd nav saņēmusi.

Čakša norādīja, ka viens no VM jautājumiem izstrādātājiem bijis tieši par pētījumiem. «Tur ir daudz konfidenciālas informācijas, kas redzama tikai pie reģistrācijas, un arī tas, kā tiek veikti nākamie pētījumi, diemžēl ir konfidenciāla informācija. Bet ministrija uzdeva ļoti konkrētus jautājumus zāļu ražotājiem un izstrādātājiem, uz kuriem vēl ceram saņemt visas atbildes,» sacīja ministre.

Šodien diskusijā par «Rigvir» iekļaušanu kompensējamo zāļu sarakstā kopsaucējs starp visām iesaistītajām pusēm - kritiķiem, atbalstītājiem un VM - netika panākts.

Vairākas ārstu profesionālās organizācijas gada sākumā prasījušas Veselības ministriju izvērtēt zāļu «Rigvir» atrašanos kompensējamo zāļu sarakstā un zāļu reģistrā, uzskatot, ka pierādījumi «Rigvir» efektivitātei ir nepietiekami. VM savu lēmumu par medikamenta «Rigvir» izņemšanu no kompensējamo medikamentu saraksta nav mainījusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu