KNAB notiks reorganizācija, apvienojot divas nodaļas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Topošā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Analītiskā nodaļa tiks veidota, apvienojot Politikas plānošanas nodaļu un Informācijas analīzes nodaļu, pastāstīja KNAB priekšnieks Jēkabs Straume.

(Ar jaunāko informāciju papildināta 1., pievienota 7. - 9.rindkopa.)

Jaunās nodaļas kompetencē būs stratēģiskā analīze un politikas plānošana. Lai šādu nodaļu izveidotu, birojs apvienos korupcijas novēršanas blokā ietilpstošo Politikas plānošanas nodaļu un korupcijas apkarošanas bloka sastāvā esošo Informācijas analīzes nodaļu, norādīja Straume.

«Noteiksim funkcijas, lai vienā struktūrvienībā būtu abu bloku esošo nodaļu informācija un analīze, kā arī spēja paredzēt korupcijas riskus. Darbinieki pamatā paliks tie paši. Būtiskākais mērķis ir panākt sinerģiju starp abiem blokiem, lai viņi nestrādātu atsevišķi, bet būtu vienoti,» skaidroja Straume.

KNAB mājaslapā dati rāda, ka Politikas plānošanas nodaļā šobrīd strādā septiņi darbinieki. Informācija par Informācijas analīzes nodaļas darbinieku skaitu nav redzama.

Citas būtiskas izmaiņas KNAB struktūrā nav plānotas, piebilda Straume.

Par izmaiņām KNAB šodien aiz slēgtām durvīm diskutēja Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijas sēdē, kurā piedalījās Straume.

Tāpat, lai veiktu jaunās izmaiņas, šodien valdība atbalstīja grozījumus KNAB reglamentā. Stratēģiskās analīzes un politikas plānošanas nodaļa atradīsies biroja priekšnieka tiešā pakļautībā.

Jaunā nodaļa nodrošinās tās darbības jomas izpildi, kas šobrīd atrodas biroja priekšnieka vietnieka korupcijas novēršanas jautājumos kompetencē, proti, normatīvās bāzes plānošanas sistēmas pilnveidošanu korupcijas novēršanas jomā, korupcijas novēršanas un apkarošanas metodikas attīstīšanu valsts iestādēs, biroja sabiedrisko attiecību koordinēšanu un sabiedrības izglītošanas stratēģijas izstrādi, kā arī veiks Latvijas un citu valstu pieredzes apkopošanu korupcijas novēršanas un apkarošanas jomā un tās analīzi.

Tiek norādīts, ka kompetenču īstenošana vienā struktūrvienībā ir fundamentāls priekšnosacījums gan normatīvajos aktos paredzēto drošības prasību ievērošanai un īstenošanai biroja ikdienas darbā, izmeklēšanas un operatīvās darbības kapacitātes paaugstināšanai, biroja reputācijas atjaunošanai, starptautisko rekomendāciju izpildei, gan arī KNAB attīstīšanai kā centrālajai pretkorupcijas iestādei. Iecerētā struktūrvienība sniegs analītisko atbalstu korupcijas novēršanas un apkarošanas nozarēm, bet jo īpaši operatīvajās un izmeklēšanas darbībās.

Jau ziņots, ka iepriekš Jaroslava Streļčenoka vadītais KNAB pagājušā gada maija beigās saņēma premjera saskaņojumu un jūnija sākumā paziņoja par strukturālo izmaiņu veikšanu birojā, likvidējot Darbības nodrošinājuma nodaļu un vairākas amata vietas un tā vietā izveidojot Informācijas analīzes nodaļu. KNAB toreiz skaidroja, ka reorganizācijas mērķis esot iestādes struktūras optimizēšana un funkciju efektivitātes palielināšana.

Streļčenoka 2014.gada 3.septembra rīkojums paredzēja likvidēt Juridiskās un personālvadības nodaļu, Korupcijas novēršanas nodaļu, Darbības nodrošinājuma nodaļu ar amata vietām un Finanšu nodaļas galvenā speciālista amata vietu.

Rīkojums paredzēja KNAB priekšnieka tiešā pakļautībā izveidot Juridisko nodaļu, Sekretariātu un Darbības nodrošinājuma nodaļu. Rīkojums paredzēja divas galvenā speciālista sevišķās lietvedības jautājumos amata vietas pārcelt uz jaunveidojamo Sekretariātu. Tāpat rīkojums paredzēja KNAB priekšnieka vietnieka korupcijas novēršanas jautājumos tiešā pakļautībā Politikas plānošanas nodaļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu