«Brūču klīnika» atkal apstrīdējusi Austrumu slimnīcas mikroķirurgu pakalpojumu iepirkuma konkursu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

SIA «Brūču klīnika» apstrīdējusi iepirkumu sertificētu ārstu pakalpojumi mikroķirurģijas programmas un citu mikroķirurģijas pakalpojumu nodrošināšanai Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS), liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

«Brūču klīnika» iepirkumu apstrīdējusi otro reizi, pirmo reizi tas notika jūlijā. Toreiz IUB izskatīja «Brūču klīnikas» sūdzību un aizliedza slimnīcai slēgt iepirkuma līgumu saskaņā ar tā brīža Iepirkuma nolikumā noteiktajām prasībām, proti, iepirkuma nolikuma četros punktos bija jāveic grozījumi.

Reaģējot uz IUB aizliegumu slēgt mikroķirurģijas pakalpojumu nodrošināšanas iepirkuma līgumu, RAKUS veica vairākus grozījumus un bija pagarinājusi piedāvājumu iesniegšanas termiņu līdz šodienai, 4.oktobrim.

Kā ziņots, pretēji Valsts kontroles (VK) ieteikumiem, RAKUS par 1,5 miljoniem eiro atkal izsludinājusi iepirkumu par mikroķirurģijas pakalpojumu nodrošināšanu ārpakalpojumā.

VK revīzijas ziņojumā «Vai Austrumu slimnīcas darbības efektivitāti ir iespējams uzlabot?» norādīja, ka noslēgtais līgums ar SIA «Latvijas Plastiskās, rekonstruktīvās un mikroķirurģijas centrs» (LPRMC) par speciālistu piesaisti nav ekonomiski izdevīgs slimnīcai, jo sadarbībā ar centru sniegto mikroķirurģijas manipulāciju pašizmaksa pārsniedz valstī noteiktos manipulāciju tarifus. «Saskaņā ar Valsts kontroles aplēsēm Austrumu slimnīcas zaudējumi par stacionārajiem mikroķirurģijas pakalpojumiem divu gadu laikā ir vismaz 379 000 eiro,» bija teikts ziņojumā.

Lai veicinātu valsts budžeta līdzekļu efektīvu izlietojumu un sniegtu pacientiem kvalitatīvus plastiskās, rekonstruktīvās un mikroķirurģijas veselības aprūpes pakalpojumus, VK aicināja RAKUS veikt vispusīgu un padziļinātu mikroķirurģijas jomas izvērtējumu un pakalpojumu pašizmaksas analīzi, tostarp izvērtējot slimnīcas iespējas atteikties no mikroķirurģijas speciālistu iepirkuma ārpakalpojumā.

Kā liecina IUB informācija, Austrumu slimnīca 2014.gadā izsludināja līdzīgu iepirkumu par 4,5 miljoniem eiro. Iepirkums tika organizēts, lai nodrošinātu sertificētu ārstu pakalpojumus mikroķirurģijas programmas un citu mikroķirurģijas pakalpojumu nodrošināšanu trīs gadu garumā, un tajā pieteicās tikai viens pretendents - Mikroķirurģijas centrs.

«Brūču klīnikas» īpašnieks Olafs Libermanis aģentūrai LETA iepriekš pauda, ka RAKUS mikroķirurģijas pakalpojumu nodrošināšanas ārpakalpojuma iepirkuma konkurss tiek rīkots LPRMC interesēs.

Saskaņā ar Libermaņa jūlija beigās pausto, RAKUS mikroķirurģijas pakalpojumu nodrošināšanas ārpakalpojuma iepirkuma konkurss tiek rīkots LPRMC interesēs, jo RAKUS pašai nav nedz savu speciālistu, nedz administratoru, kas saprot mikroķirurģijas nozari. Tāpat iepirkumu konkursā esot paredzēts iepirkt ķirurģijas pakalpojumus, kur tikai ceturtā daļa ir mikroķirurģija - pārējie attiecas uz citām medicīnas nozarēm.

«Brūču klīnikas» īpašnieka ieskatā konkursā liegts piedalīties citu specialitāšu ārstiem, kas nodarbojas ar mikroķirurģiju, izņemot plastiskos ķirurgus. Libermanis arī pauda uzskatu, ka līguma īsais termiņš un neskaidrā vai pat sliktā perspektīva rosinās īpašniekus pēc iespējas izņemt naudu, rēķinoties ar līguma nepagarināšanu, bet augstas klases speciālistus - meklēt citu nodarbi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu