Numura 112 traucējumi nebija saistīti ar mācībām «Zapad»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Septembra vidū konstatētie vienotā ārkārtas notikumu numura 112 traucējumi nebija saistīti ar Krievijas un Baltkrievijas kopīgajām militārajām mācībām «Zapad 2017», apstiprināja Iekšlietu ministrijas (IeM) Informācijas centrā. Aģentūra «Reuters» šonedēļ ziņoja, ka saskaņā ar Latvijas amatpersonu uzskatiem Maskava bloķējusi zvanus uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112, ar ko problēmas pirmo reizi radās 13.septembrī tieši pirms «Zapad» aktīvākās fāzes.

Informācijas centrs pēc veiktās darbības traucējumu analīzes apliecināja, ka 112 darbības traucējumi saistīti ar kļūdām tās komponenšu darbībā un netika rasti nekādi pierādījumi par ārēju ietekmi uz 112 sistēmas darbību. Ņemot vērā, ka sistēma neizmanto bezvadu datu pārraides risinājumus, Informācijas centrs izslēdz ārēju ietekmi, kas varētu būt saistīta ar bezvadu sakaru kanālu slāpēšanu.

Jau ziņots, ka 13.septebra pēcpusdienā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests paziņoja, ka tehnisku problēmu dēļ nedarbojas vienotais ārkārtas numurs 112. Iedzīvotāji bija aicināti zvanīt uz tālruņa numuriem 110, 113 vai 114. Šie ir Valsts policijas, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta un Gāzes avārijas operatīvajam dienesta tālruņi, taču šo dienestu darbinieki nepieciešamības gadījumā savienoja ar VUGD.

Tālruņa numuru 112 uztur IeM Informācijas centrs. 112 numurs darbojas kopš 1997.gada, un šī ir pirmā reize, kad radušās šādas problēmas.

«Zapad 2017» aktīvais posms norisinājās no 14. līdz 20.septembrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu